Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Θύματα κομπίνας έπεσαν άνεργοι στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνελήφθη ένας 52χρονος.

Την αγωνία πολλών ανθρώπων για το επαγγελματικό και οικονομικό τους μέλλον εν μέσω κρίσης, φαίνεται ότι εκμεταλλευόταν 52χρονος, που με δέλεαρ την υπόσχεση για εύκολο χρήμα μέσω κοινοτικών προγραμμάτων και ελκυστικών επενδυτικών πακέτων, κατηγορείται ότι εξαπάτησε ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους απέσπασε συνολικά 75.000 ευρώ.

Η έρευνα του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αποκάλυψε ότι ο 52χρονος παρουσιαζόταν στα υποψήφια θύματα ως «καθηγητής» με ειδίκευση στη διοργάνωση σεμιναρίων, επιδοτούμενων δήθεν από το ΕΣΠΑ, που - ανάλογα με την περίπτωση - θα προσέφερε στους συμμετέχοντες κέρδος από 2.800 έως 4.200 ευρώ.

Γνωστοποιώντας εν συνεχεία στους ενδιαφερόμενους την ματαίωση των σεμιναρίων και έχοντας εξασφαλίσει νωρίτερα, προσωπικά τους έγγραφα, τους υποσχόταν με το αζημίωτο, ευκαιρίες για γρήγορο πλουτισμό, δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας, μέχρι και ρύθμιση των χρεών τους. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, οι υποσχέσεις του αφορούσαν την επένδυση σε ομόλογα εταιριών υψηλής απόδοσης κέρδους, την ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ μόνο για επαγγελματίες και την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ασφαλιστικούς φορείς. Όλα αυτά, με την επίκληση υψηλών διασυνδέσεων που δήθεν διέθετε.

Συνολικά οκτώ άτομα, οι περισσότεροι εξ αυτών άνεργοι, όπως επίσης ένας δάσκαλος κι ένας τραπεζικός, από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, πείστηκαν να του εμπιστευτούν τις οικονομίες τους, και όπως αποδείχθηκε έπεσαν θύματα «κομπίνας». Η δικογραφία περιλαμβάνει και μία περίπτωση κατά την οποία αποπειράθηκε να αποσπάσει από υποψήφιο θύμα, 100.000 ευρώ.

Αφού εντοπίστηκε και συνελήφθη, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούν διωκτικά έγγραφα για ποινές που του είχαν επιβληθεί κατά το παρελθόν από διάφορα δικαστήρια. Ο 52χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του σε παρόμοιες απάτες, όπως επίσης το ενδεχόμενο να είχε συνεργούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.