Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Κατέβασαν 5μελή οικογένεια μουσουλμάνων από αεροπλάνο «λόγω μιας ζώνης»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατέγραψαν το περιστατικό σε βίντεο και υποστηρίζουν ότι στοχοποιήθηκαν.

Στο βίντεο απεικονίζεται η στιγμή που μια αεροσυνοδός ζητάει από μια οικογένεια μουσουλμάνων με τρία παιδιά να πάρουν τα πράγματά τους και να αποβιβαστούν από το αεροπλάνο για λόγους ασφαλείας.

Η Eaman-Amy Saad Shebley με το σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά ταξίδευαν από το Σικάγο στην Ουάσινγκτον όταν αεροσυνοδοί και πιλότος, τούς ζήτησαν να κατέβουν από το αεροσκάφος χωρίς όπως λένε οι ίδιοι, να έχουν μια σοβαρή δικαιολογία. Υποστηρίζουν δε, ότι στοχοποιήθηκαν μόνο και μόνο λόγω της εμφάνισής τους. Η Shebley δημοσίευσε στο Facebook το βίντεο που κατέγραψε γράφοντας: «Ντροπή σου United Airlines που στοχοποίησες την οικογένειά μου κι εμένα0 χωρίς κανέναν λόγο παρά μόνο λόγω της εμφάνισής μας και μας πέταξες από το αεροπλάνο για "λόγους ασφάλειας στην πτήση" κατά το ταξίδι μας στην Ουάσινγκτον για τις διακοπές των παιδιών μας. Τα τρία μου παιδιά είναι πολύ μικρά για να έχουν βιώσει κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, η μητέρα ζήτησε πληροφορίες για μια ειδική ζώνη που έπρεπε να φορέσουν τα παιδιά της, αλλά η αεροσυνοδός που πέρασε είπε ότι δεν είχε ιδέα γιατί πράγμα μιλούσε. «Τι συμβαίνει;» ρώτησε χαμηλόφωνα σκύβοντας πάνω από το κάθισμα, με τη μητέρα να απαντά: «Δεν ξέρω, εσείς πείτε μας. Δεν μας έχουν πει τίποτα» (εννοώντας τη ζώνη).

Στη συνέχεια η αεροσυνοδός λέει στην οικογένεια: «Θα σας παρακαλούσαμε να κατεβείτε από το αεροπλάνο με όλα σας τα πράγματα». Όταν η μητέρα ρώτησε το λόγο, της απάντησε «για λόγους έρευνας».



Σε ένα δεύτερο βίντεο φαίνεται ο πιλότος να πλησιάζει την οικογένεια και ο πατέρας να ρωτάει: «Τώρα έρχεστε να μου πείτε ότι πρέπει να κατέβω από το αεροπλάνο;» με τον πιλότο να απαντά ήρεμα «Ναι κύριε» και τον πατέρα να συνεχίζει «Είναι μια απόφαση λόγω προκατάληψης;». Ο πιλότος εξηγεί ότι η οικογένεια πρέπει να αποβιβαστεί από το αεροπλάνο για ένα «ζήτημα ασφάλειας».



Μετά την απομάκρυνσή της από το αεροπλάνο, η οικογένεια μίλησε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών το οποίο αμέσως ζήτησε συγγνώμη και τους επιβίβασε σε άλλο αεροπλάνο, ενώ ήδη έγινε και επίσημα καταγγελία. Η εταιρεία αρνείται ότι το περιστατικό είχε να κάνει με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της οικογένειας, αναφέροντας ότι υπήρχαν ανησυχίες για την ασφάλεια του καθίσματος του παιδιού τους το οποίο δεν συμμορφωνόταν με τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς ασφαλείας, τονίζοντας ότι το προσωπικό δεν κάνει σε καμία περίπτωση διακρίσεις.

Ωστόσο εκπρόσωπος του Συμβουλίου για τις αμερικανικές ισλαμικές σχέσεις του Michigan, δήλωσε σχετικά με το επεισόδιο: «Δυστυχώς υπάρχει ένα αυξανόμενο πρόβλημα στις αεροπορικές εταιρείες με μουσουλμάνους να αναγκάζονται να κατέβουν από πτήσεις χωρίς να υπάρχουν εύλογες ανησυχίες για την ασφάλεια».

Η οικογένεια αρνείται να πιστέψει ότι υπήρχε πρόβλημα με τη ζώνη που έπρεπε να βάλουν τα παιδιά κι ότι αυτό ήταν απλά μια πρόφαση, καθώς η αεροσυνοδός δεν τους εξηγούσε το λόγο για τον οποίο έπρεπε να αποβιβαστούν, αναφέροντας μόνο ότι ήταν για λόγους ασφάλειας.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.