Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Αναζητούνται τα αδέρφια 7χρονου Σύρου πρόσφυγα που χρειάζεται μεταμόσχευση μυελού των οστών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κινητοποίηση στην Ειδόμενη.

Την κινητοποίηση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης έχει προκαλέσει η υπόθεση του 7χρονου Ράμι από τη Συρία, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γερμανίας και χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση μυελού των οστών, καθώς πιστεύεται πως η μητέρα και τα αδέλφια του (δυνάμει δότες) βρίσκονται σε κάποιο από τα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων της Βόρειας Ελλάδας.

Το θέμα ανέδειξε με πρόσφατο δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «The Independent» και η υπόθεση έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση, καθώς και το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ έχει φτάσει και ως τις Βρυξέλλες, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής ΕΕ-Τουρκίας.

Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι η ζωή του μικρού Ράμι, ο οποίος διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin στην ηλικία των 5 ετών, ενδέχεται να διατρέχει κίνδυνο, καθώς τα αδέλφια του δεν μπορούν να διασχίσουν την Ευρώπη εξαιτίας των κλειστών συνόρων προκειμένου να τού προσφέρουν ένα ενδεχομένως σωτήριο γι' αυτόν μόσχευμα.

Ο Ράμι, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, όταν η οικογένεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει διά της βίας την πόλη Τανταμούν, έφτασε ως τη Γερμανία με τον πατέρα του μέσω της επικίνδυνης οδού των διακινητών, όπου οι Γερμανοί γιατροί τούς είπαν ότι τα αδέλφια του ήταν οι καλύτεροι δυνάμει δότες.

Ο πατέρας του Ράμι προσπάθησε να φέρει στη Γερμανία και την υπόλοιπη οικογένεια, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε στην Ελλάδα εξαιτίας των κλειστών συνοριακών διόδων για τους πρόσφυγες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.