Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΕΣΑμεΑ: Ρυθμίσεις για εργαζομένους, γονείς ή συζύγους με αναπηρία στη νέα κλαδική ΣΣΕ ΟΤΟΕ- Τραπεζών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανακοίνωση 18.03.2016


Στη νέα η Κλαδική ΣΣΕ 2016-2018 της ΟΤΟΕ με τις τράπεζες, όπως ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου η ΟΤΟΕ, συμπεριελήφθησαν ρυθμίσεις για εργαζόμενους, γονείς ή συζύγους ΑΜΕΑ. Πρόκειται για την Τροπολογία 7, όπου αναφέρονται τα εξής:

«Η διάθεση αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας των δύο πλευρών, που αποτυπώνονται στις ειδικές ρυθμίσεις για τα Άτομα Με Αναπηρία (ΑΜΕΑ) αποτελεί ποιοτικό δείγμα πολιτισμού και κοινωνικής ευθύνης, που χαρακτηρίζει αυτήν την κλαδική σύμβαση και την κάνει να ξεχωρίζει ιδιαίτερα.

Συγκεκριμένα οι ρυθμίσεις αυτές προβλέπουν:
1. Τη μείωση του ωραρίου κατά μία ώρα την ημέρα, χωρίς μείωση των αποδοχών των εργαζόμενων (ΑΜΕΑ). Η δυνατότητα τοποθέτησης τους σε χώρο -περιοχή εργασίας πλησίον της κατοικίας των εργαζόμενων αυτών θα εξετάζεται κατόπιν συνεκτίμησης των υπηρεσιακών αναγκών και της καταλληλότητας των συνθηκών εργασίας:
Οι παραπάνω ρυθμίσεις αφορούν εργαζόμενους:
• με πνευματική, ψυχική ή σωματική αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω,
• που έχουν παιδιά με πνευματική, ψυχική ή σωματική αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, ή παιδιά τα οποία πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω,
• που έχουν σύζυγο με αναπηρία 80% και άνω τον οποίο συντηρεί ο εργαζόμενος.

2. Στον φυσικό, θετό ή ανάδοχο γονέα παιδιού ηλικίας έως 18 ετών συμπληρωμένων, το οποίο πάσχει από νόσημα που απαιτεί μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων του ή αιμοκάθαρση, είτε από νεοπλασματική ασθένεια, ή χρήζει μεταμόσχευσης, χορηγείται ειδική άδεια, διάρκειας 12 εργάσιμων ημερών κατ' έτος με αποδοχές.

3. Στον υπάλληλο με ποσοστό αναπηρίας άνω του 50%, καθώς και στον φυσικό, θετό ή ανάδοχο γονέα τέκνου με πνευματική, ψυχική ή σωματική αναπηρία άνω του 67%, ή στον έχοντα σύζυγο με αναπηρία 80% και άνω τον οποίο συντηρεί ο εργαζόμενος, χορηγείται ειδική άδεια, διάρκειας 10 εργάσιμων ημερών κατ' έτος με αποδοχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.