Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Εισήγηση για εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ Euro5 με χαμηλό Τέλος Ταξινόμησης μέχρι 31/12

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παράταση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται να δοθεί στις εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καταβάλλοντας χαμηλό Τέλος Ταξινόμησης τα οποία πληρούν την οδηγία Euro5 σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr

Ειδικότερα το οικονομικό επιτελείο που ασχολείται με τα θέματα αυτοκινήτου έχει αποστείλει προς τους κ.κ. Τσακαλώτο και Αλεξιάδη εισήγηση για νέα παράταση στους εκτελωνισμούς εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Euro5 με χαμηλό Τέλος Ταξινόμησης μέχρι τα τέλη του 2016.

Αν εγκριθεί τελικά η παράταση που έχει εισηγηθεί το οικονομικό επιτελείο στους Υπουργούς θα δοθεί μια «ανάσα ζωής» στον κλάδο εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που πληρούν την οδηγία Euro6 είναι πολύ καινούρια και ακριβά καθιστώντας ασύμφορη την εισαγωγή τους στην Ελλάδα.

Επίσης αυτή τη στιγμή στην εγχώρια αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εξαιτίας της μεγάλης πτώσης που καταγράφουν οι πωλήσεις καινούριων ΙΧ έχουν μειώσει στο ελάχιστο και τον διαθέσιμο στόλο αυτοκινήτων προς πώληση.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr μπορεί την προσεχή Τρίτη που αναμένεται να κατατεθεί η νομθετική ρύθμιση για την παράταση της απόσυρσης ΙΧ να υπάρχει επίσης και η αντίστοιχη ρύθμιση για παράταση στις εισαγωγές μεταχειρισμένω αυτοκινήτων που πληρούν την οδηγία Euro5 με χαμηλό Τέλος Ταξινόμησης μέχσρι τα τέλη του 2016...

Να υπενθυμίσουμε πως αυτλή τη στιγμή ο εκτελωνισμός εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που πληρούν την οδηγία Euro5 με χαμηλό Τέλος Ταξινόμησης ισχύει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2016.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.