Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Αναβρασμός στους αγρότες που σφίγγουν τον κλοιό - Σε διάλογο καλεί η κυβέρνηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παραμένει κομμένη στα δύο η Ελλάδα.

Το ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναμένουν οι αγρότες μετά το αίτημα που υπέβαλαν την Τρίτη και μέχρι αυτό να πραγματοποιηθεί η χώρα παραμένει κομμένη στα δύο από τα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις.

Χθες στα Τέμπη οι αγρότες τοποθέτησαν εγκάρσια τρακτέρ σε όλο το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να μην περνάει πλέον τίποτα, ούτε και αυτοκίνητα που κινούνται στις γύρω περιοχές, για τη μετακίνηση των οποίων έδειχναν σχετική ελαστικότητα. Στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις ακόμη και για αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, αλλά και της γέφυρας στο δρόμο του Στομίου, από όπου τώρα εξυπηρετείται η κυκλοφορία δια του παραλιακού άξονα του νομού. Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να επισκεφθούν τα Τέμπη και οι κτηνοτρόφοι.

Από την πλευρά τους οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας λένε «όχι» στον διάλογο στον οποίο ετοιμάζονται να συμμετάσχουν οι συνάδελφοί των Τεμπών και λοιπών μπλόκων και προβάλλουν ως «προαπαιτούμενο» το πλαίσιο των πέντε βασικών προτάσεων που θέτουν προς ικανοποίηση τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν. Παράλληλα συνεχίζουν τις δράσεις διαμαρτυρίας με τους αποκλεισμούς των εφορειών σήμερα στις πόλεις της Θεσσαλίας και με σειρά δράσεων που προγραμματίζουν για τις επόμενες μέρες.

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί στις δύο πλευρές των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, εξαιτίας του αγροτικού μπλόκου, από τη μία, στον Προμαχώνα στο ελληνικό έδαφος, και του αντιμπλόκου, από την άλλη, που έχουν στήσει βούλγαροι οδηγοί στα Κούλατα. Οι βούλγαροι οδηγοί αποφάσισαν από το μεσημέρι της Τετάρτης να κλείσουν το οδόστρωμα που οδηγεί από και προς την Ελλάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εγκλωβισμό τους, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, επί ελληνικού εδάφους παραμένουν εγκλωβισμένα 800 φορτηγά και 160 ΙΧ, ενώ στη βουλγαρική πλευρά βρίσκονται ακινητοποιημένα γύρω στα 1.000 φορτηγά και 500 ΙΧ.

Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Πρόθυμοι και λαγοί συμμετέχουν στο διάλογο – απάτη

Στα «παλιά της τα παπούτσια» θεωρούν οι αγρότες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων ότι γράφει η κυβέρνηση τα αιτήματα τους, όπως αυτά διατυπώθηκαν στην σύσκεψη των μικρομεσαίων αγροτών στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στην Νίκαια στις 7 Φεβρουαρίου, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με «νέες προτάσεις» της κυβέρνησης.

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «διαλόγους-απάτη» τις συναντήσεις της κυβέρνησης με «πρόθυμους» και «λαγούς», όπως τους αποκαλούν, επαναλαμβάνουν ότι οι «παραχωρήσεις της κυβέρνησης οδηγούνε στο ξεκλήρισμα και στη φτώχεια τους μικρομεσαίους αγρότες» και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα και θα νικήσουν.

Στη διάθεση του πρωθυπουργού η παραίτηση Σγουρίδη

Ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση του πρωθυπουργού, για λόγους ευθιξίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο υφυπουργός Υποδομών βρέθηκε στο στόχαστρο μετά τις χθεσινές του δηλώσεις σε μέσο στο οποίο ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες για να πάρει τις ψήφους του.

Όπως επισημαίνεται, ο πρωθυπουργός θα ασχοληθεί με το θέμα μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σε διάλογο καλεί ξανά τους αγρότες ο Κατρούγκαλος

Κάλεσμα για διάλογο απηύθυνε εκ νέου στους αγρότες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε χθες.

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει καλέσει σε διάλογο τους αγρότες. «Θα ακούσετε τις προτάσεις της κυβέρνησης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν θα έρθουν οι αγρότες, όπως ελπίζουμε και προετοιμάζουμε αυτήν τη συνάντηση στο τέλος της εβδομάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

---------------

Καλεί ξανά σε διάλογο τους αγρότες ο Κατρούγκαλος

«Θα ακούσετε τις προτάσεις της κυβέρνησης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Κάλεσμα για διάλογο απηύθυνε εκ νέου στους αγρότες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει καλέσει σε διάλογο τους αγρότες. «Θα ακούσετε τις προτάσεις της κυβέρνησης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν θα έρθουν οι αγρότες, όπως ελπίζουμε και προετοιμάζουμε αυτήν τη συνάντηση στο τέλος της εβδομάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη διατυπώσει τις προτάσεις της για τα περισσότερα θέματα που υπάρχουν παραμετρικές αλλαγές, όπως για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παραμείνει αυτόνομο το Ταμείο των επιστημόνων, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε: «Δεν μπορώ να φανταστώ από που βγαίνουν αυτά τα σενάρια, δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν έχουν καμία επαφή με το σχεδιασμό του υπουργείου μας».

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, υπογράμμισε ότι σχεδιάζεται η συνολική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από 1/1/2017. Μεταξύ άλλων, η κα Φωτίου σημείωσε ότι πρόκειται για μια δυναμική διαπραγμάτευση, επισημαίνοντας ότι «είναι ανοιχτό το πεδίο των βελτιώσεων και των τροποποιήσεων, διότι ακριβώς αυτό είναι μια δυναμική διαπραγμάτευση. Δεν είναι τίποτα παγιωμένο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.