Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Κολομβία: Λείψανα ανθρώπων σε δίκτυα αποχέτευσης φυλακών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα λείψανα τουλάχιστον 100 διαμελισμένων κρατούμενων και επισκεπτών ανακαλύφθηκαν στα αποχετευτικά δίκτυα σωφρονιστικών καταστημάτων της πρωτεύουσας της Κολομβίας όπου εκτίουν ποινές φυλάκισης πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών, αριστεροί αντάρτες αλλά και ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί, αποκάλυψαν σήμερα στελέχη της εισαγγελίας στη Μπογοτά.

Ανθρώπινα μέλη ανακαλύφθηκαν στη φυλακή Λα Μοδέλο στη Μπογοτά, μια από τις μεγαλύτερες στο κράτος των Άνδεων, αλλά και σε φυλακές στις πόλεις Ποπαγιάν, Μπουκαραμάνγκα και Μπαρανκίγια, δήλωσε η Κατερίνα Άικ, μια από τους εισαγγελικούς λειτουργούς που έχουν αναλάβει να διεξαγάγουν έρευνα για την υπόθεση.

«Ο αριθμός των θυμάτων είναι άγνωστος, όμως γνωρίζουμε ότι είναι πάνω από 100 και μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερος», είπε η Άικ σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους στην Μπογοτά. «Λείψανα φυλακισμένων, επισκεπτών και άλλων πετάγονταν στο δίκτυο αποχέτευσης», πρόσθεσε η ίδια.

Οι φυλακές της Κολομβίας θεωρούνται από τις πιο επικίνδυνες στη Λατινική Αμερική, καθώς όχι μόνο αντιμετωπίζουν συνεχώς πρόβλημα υπερπληθυσμού κρατουμένων, αλλά στεγάζουν αριστερούς αντάρτες συχνά δίπλα στους ορκισμένους εχθρούς τους ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.