Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Έφυγε από τη ζωή ο ομογενής Μάικλ Τζαχάρης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Τζαχάρης, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ιστορία της Oμογένειας, όπως γράφει η εφημερίδα “Εθνικός Κήρυκας”.

Με περιουσία ύψους 2,2 δισ. δολαρίων, ο εκλιπών ήταν στην 307η θέση στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ για το 2015. Αγόρασε μαζί με τον Φίλιπ Φροστ την φαρμακευτική εταιρία Key, το 1972.

Έφυγε από τη ζωή ο ομογενής Μάικλ Τζαχάρης

Παρέμεινε διευθυντής της μέχρι το 1986, και υπό την ηγεσία του η εταιρία άκμασε, μέχρι τη συγχώνευση της με την Schering-Plough έναντι 836 εκατ. δολαρίων.

Το 1988 ίδρυσε την φαρμακευτική εταιρία Kos και την πούλησε στα Εργαστήρια Abbott το 2006 για 4,2 δισ. δολάρια. Τον Ιούνιο του 2013, η Pearl Therapeutics, στην οποία η εταιρία του ήταν ο μεγαλύτερος επενδυτής, αποκτήθηκε από την AstraZeneca έναντι 560 εκ. δολαρίων.

Σημειώνεται επίσης και η συνεισφορά του εκλιπόντος για την ενίσχυση ελληνικών σκοπών:

Το 2013 ο ίδιος και η σύζυγος του, Μαίρη, δώρισαν 2 εκ. δολάρια, στην έδρα ορθόδοξης θεολογίας και πολιτισμού “Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος” στο πανεπιστήμιο Φόρντχαμ.

Την ίδια χρονιά το ίδρυμα της οικογένειας Τζαχάρη δεσμεύτηκε ότι θα δώσει 2 εκ. δολάρια για την ανακούφιση της πείνας και της φτώχειας στην Ελλάδα.

Ήταν αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.