Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Τι κάνουν οι αστροναύτες όταν… τους καλεί η φύση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το βίντεο που δίνει την απάντηση.

Είναι γνωστό ότι συχνές δραστηριότητες για έναν άνθρωπο στη Γη δεν είναι το ίδιο απλές και για τους αστροναύτες. Ακόμα και τα πιο απλά πράγματα που κάνουμε στην καθημερινότητα μπορεί γι’ αυτούς να γίνουν κάπως πολύπλοκα. Από το πώς τρώνε μέχρι το πώς κοιμούνται και το πώς αντιδρούν όταν τους καλεί η φύση, οι αστροναύτες ακολουθούν συγκεκριμένες διαδικασίες για να κάνουν εύκολες αυτές τις συνήθειες και ανάγκες που έχουν όλοι οι άνθρωποι είτε βρίσκονται στη Γη είτε στο διάστημα.

Τι γίνεται λοιπόν όταν οι αστροναύτες πρέπει να πάνε στην τουαλέτα ενώ είναι στο διάστημα; Την απάντηση δίνει μέσα από ένα βίντεο 35 δευτερολέπτων ο αστροναύτης Tim Peake, ο οποίος, δείχνοντας μάλιστα την ειδική συσκευή, εξηγεί τι κάνουν όταν καλεί τους διαστημικούς ταξιδιώτες η φύση.

astronaute2

«Το μεγάλο ερώτημα που ο καθένας θα μπορούσε να κάνει είναι το πώς πάνε στην τουαλέτα στο διάστημα. Είναι πραγματικά πολύ απλό», είπε ο Peake στο βίντεο. Κρατώντας ένα μεγάλο αντικείμενο που μοιάζει και είναι ουσιαστικά ένας κίτρινος σωλήνας αναρρόφησης, ο Peake εξήγησε ότι κάπως έτσι ουρούν οι αστροναύτες. «Εδώ είναι ο σωλήνας στον οποίο ουρεί μέσα ο αστροναύτης», είπε ο Peake και πρόσθεσε: «Βγάλτε το καπάκι, γυρίστε τον ανεμιστήρα και η ροή του αέρα τραβά τα πάντα κάτω προς τον αγωγό».

Όσον αφορά τη δεύτερη δραστηριότητα, ο αστροναύτης δείχνει ένα λευκό κουτί σαν τουαλέτα και λέει ότι το μηχάνημα αναρρόφησης κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά και γι’ αυτό. Στη συνέχεια ο Peake θέτει σε λειτουργία το μηχάνημα για να δείξει την ένταση της αναρρόφησης στη σωλήνα και πώς λειτουργεί.

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση του αστροναύτη!




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.