Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Μαρτυρίες Αμερικανών για την οπλοκατοχή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ταξίδι ενός φωτογράφου στο κόσμο των πιστολιών.

Με μια ματιά, τα πορτραίτα του Kyle Cassidy μοιάζουν τόσο ανόμοια μεταξύ τους. Διαφορετικές ηλικίες, φυλές, γένη και προέρχονται από διαφορετικές περιοχές των ΗΠΑ. Εντούτοις, έχουν κάτι κοινό: τα όπλα.

Ο Cassidy άρχισε να συχνάζει με ιδιοκτήτες όπλων σε μαγαζιά με όπλα, κυρίως στη Φιλαδέλφεια όπου ζει. Στα τρία χρόνια που ασχολήθηκε με αυτή τη σειρά, ταξίδεψε σε διάφορα μέρη στις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο να βρεθεί τετ α τετ με κατόχους όπλων. Η κοινή ερώτηση που έθεσε σε όλους ήταν η εξής: Γιατί έχετε όπλο;

Δείτε τι απάντησαν.


Πενσιλβάνια. Η Victora, η Cathy και ο Raphael μαζί με τα σκυλιά τους, Romulus και Remus. Ο Raphael λέει: «Συχνά το έγκλημα διαπράττεται πριν επιβληθεί ο νόμος. Αυτό είναι ξεκάθαρο σε μένα. Εναπόκειται σε εμάς, τους πολίτες, στο να προστατέψουμε τον εαυτό μας, τις οικογένειές μας, τη περιουσία μας. Το Σύνταγμά μας μας δίνει το δικαίωμα και τη μέθοδο για την επίτευξη του στόχου αυτού. Έχω επιλέξει να ασκήσω αυτό το δικαίωμα»


Ο Bash μαζί με τον Cisco, Πενσιλβάνια. «Απλά θεωρώ ότι είναι καλό πράγμα να έχει κανείς όπλο»


Michelle και Kyle, Μιζούρι. Ο Kyle εξηγεί: «Υπάρχουν πολλοί ανόητοι που έχουν όπλα. Έχω συναντήσει απόλυτα ανεύθυνους ιδιοκτήτες όπλων οι οποίοι κάνουν όλους εμάς να φαινόμαστε κακοί. Δε καταλαβαίνουν την ευθύνη που πρέπει να έχει κάποιος όταν έχει στη κατοχή του όπλο. (…) τα όπλα είναι μια καλή άμυνα όταν η γειτονιά μου δεχτεί επίθεση από ζόμπι…»


Οι Avery, Miles, Gregg, και Theresa μαζί με το σκυλί τους Ginny. Αριζόνα. Η Theresa σημειώνει: «Πριν χρόνια, είδα έναν διαρρήκτη ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση είπε ότι ο μεγαλύτερος του φόβος είναι ένας ιδιοκτήτης σπιτιού που έχει στην κατοχή του όπλο και πως αν τον σημαδέψει με αυτό, θα παραδινόταν. Είπε επίσης, ότι αν ήξερε ότι ένα σπίτι έχει όπλα, δεν θα επέλεγε να το κλέψει»


Nicky, Πενσιλβάνια. «Έχω 32 περίστροφα και 17 καραμπίνες. Δεν είμαι συλλέκτης. Απλά μου αρέσει να αγοράζω πυροβόλα. Δε μπορώ να επιλέξω ανάμεσα στα όπλα μου και τη μοτοσικλέτα μου»


Οι Barbara και Ryan με τα σκυλιά τους Mauser και Star, Πενσιλβάνια. Barbara: «Έχω ένα περίστροφο για προστασία. Έχω επίσης και ένα τουφέκι για να χτυπάω στόχους. Έχω και τα δυο γιατί ζω στην καλύτερη χώρα και έχω το δικαίωμα ως Αμερικάνος πολίτης. Όταν παντρευτήκαμε, είχα ενδοιασμούς για το αν πρέπει να υπάρχουν όπλα στο σπίτι, γιατί δεν ήμουν συνηθισμένη. Ο άντρας μου με έμαθε να πυροβολώ σε ειδικό ράντσο και για το πώς να είμαι υπεύθυνη με τα όπλα»


Ochressandro, Νέο Μεξικό. «Όπως έχει ειπωθεί, μερικές φορές το δέντρο της ελευθερίας πρέπει να ποτιστεί με το αίμα των τυράννων και των πατριωτών. Αν αυτή η μέρα έρθει, θα είμαι έτοιμος να υπερασπιστώ τη χώρα μου από κάθε απειλή. Έχω πυροβόλα και έχω μάθει να τα διαχειρίζομαι καλά… Όσοι υπερασπίζονται τον αφοπλισμό, πιστεύουν ότι θα μου πάρουν τα όπλα. Κάνουν λάθος. Έχω όπλα σε όλη μου τη ζωή»


Sean, Φλόριντα. «Έχω όπλο γιατί μου αρέσει να πηγαίνω στο ράντσο και να πυροβολώ. Είμαι Βουδιστής. Δεν πιστεύω στη βία και δε πιστεύω στη χρήση όπλου για τη βία. Αλλά αν σκεφτεί κανείς, θα διαπιστώσει ότι ένα όπλο δεν είναι βία- ο άνθρωπος μπορεί να γίνει βίαιος»


Avery, Όρεγκον. «Ξεκίνησα από παιδί… Ξεκίνησα να συλλέγω φωτογραφίες και να φτιάχνω σκίτσα με όπλα. Από τη μαγεία, μεταπήδησα στην ιδιοκτησία. Πολλοί πιστεύουν ότι όσοι έχουν όπλα, είναι βίαια άτομα- δεν το πιστεύω αυτό»


Ο James με τον Nicky, Πενσιλβάνια. «Όταν διαγνώσθηκα με καρκίνο, αισθάνθηκα την ανάγκη να προστατέψω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου. Ήμουν πολύ γέρος για να το κάνω εγώ, πολύ άρρωστος για να τρέξω αν χρειαστεί και εξαιτίας της αρρώστιας δεν έχω πια φωνή»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.