Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Νέες συλλήψεις για την εξαφάνιση 43 φοιτητών στο Μεξικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τη χώρα και τη διεθνή κοινή γνώμη.

Οι μεξικανικές αρχές συνέλαβαν ακόμη τρεις υπόπτους στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών για την εξαφάνιση 43 φοιτητών του πανεπιστημίου της Αγιοτσινάπα -μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη χώρα και τη διεθνή κοινή γνώμη- δήλωσε χθες αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Μεξικού.

Νέες συλλήψεις για την εξαφάνιση 43 φοιτητών στο Μεξικό

Οι τρεις άνδρες, ο ένας από τους οποίους είναι 19 ετών, φέρονται να είναι μέλη συμμορίας και συνελήφθησαν στην Ιγουάλα, στην πολιτεία Γκερέρο (νότιο Μεξικό). Σε αυτή την πόλη είχαν χαθεί τα ίχνη των φοιτητών την 26η Σεπτεμβρίου 2014.

Οι δύο από τους υπόπτους είχαν παραλάβει τους σπουδαστές από άνδρες της «δημοτικής αστυνομίας στην Ιγουάλα», είπε ο Ρενάτο Σάλες, ανώτερος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο τρίτος άνδρας, ηλικίας 40 ετών, είναι ο «βασικός» ύποπτος για τη δολοφονία του Χούλιο Σέζαρ Μοντραγόν, ενός φοιτητή η σορός του οποίου είχε βρεθεί με το δέρμα του προσώπου του να έχει αφαιρεθεί, πρόσθεσε ο Σάλες.

Συνολικά, 113 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την έναρξη των ερευνών για την υπόθεση, που προκάλεσε αγανάκτηση εντός της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, ενώ πυροδότησε σφοδρές επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Οι φοιτητές, ενώ διαδήλωναν στην Ιγουάλα, δέχθηκαν επίθεση από δημοτικούς αστυνομικούς, που κατόπιν τους παρέδωσαν σε μέλη ενός καρτέλ των ναρκωτικών. Τα μέλη της συμμορίας δολοφόνησαν τους φοιτητές κι έκαψαν τις σορούς τους. Αυτή είναι η εκδοχή των μεξικανικών αρχών.

Ωστόσο οικογένειες φοιτητών και ανεξάρτητοι ερευνητές αμφισβητούν την εκδοχή αυτή. Οι μεξικανικές δικαστικές αρχές συναίνεσαν να συσταθεί μια ειδική ομάδα για να ερευνήσει βαθύτερα την υπόθεση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.