Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

1.000 δολάρια για ένα μπουκάλι μπύρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο ιδρυτής του Storm Brewing, James Walton προσπαθούσε να δημιουργήσει την πιο δυνατή μπύρα του κόσμου, αλλά αποδείχτηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα, καθώς οι δυνατές μπύρες δεν έχουν καλή γεύση. Έτσι το έφτασε μέχρι εκεί που η γεύση της μπύρας θα παρέμενε ασφαλής. Ο Walton ξεκίνησε με μια παρτίδα Imperial Flanders Sour Ale του ζυθοποιείου, την οποία άφησε σε θερμοκρασίες -30 βαθμών Κελσίου για πάνω από έναν μήνα. Η δημιουργία πάγου θύμιζε… παγετώνα -εξ ου και η ονομασία Glacial Mammoth Extinction brew- ενώ το μείγμα αφέθηκε για παλαίωση σε γαλλικά, δρύινα βαρέλια για 2 χρόνια.



“Τέτοιου είδους θερμοκρασίες αφαιρούν από την μπύρα το νερό κι έτσι απομένουν σάκχαρα, γεύσεις και αλκοόλ”, εξηγεί ο ίδιος. Το αποτέλεσμα είναι μπύρα πλούσια, παχύρρευστη που μοιάζει περισσότερο με port, με αλκοόλ 25%. H αξία, όμως, της μπύρας δεν έγκειται στην ίδια, αλλά στο μπουκάλι της. Για να προωθήσει την κυκλοφορία της, το ζυθοποιείο δημιούργησε 10 limited edition μπουκάλια, φτιαγμένα στο χέρι από τον υαλουργό Brad Turner.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.