Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Απίστευτη τέχνη χωρίς χέρια…

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα μοναδικά πορτραίτα ενός 23χρονου.

Ο Mariusz Kedzierski είναι ένας 23χρονος Πολωνός καλλιτέχνης με ένα ταλέντο που εντυπωσιάζει. Τα περισσότερα έργα του είναι πορτραίτα αλλά αυτό που τα κάνει μοναδικά είναι ένα πράγμα, ότι ο Mariusz γεννήθηκε χωρίς χέρια! Ζωγραφίζει «κρατώντας» το μολύβι με το ένα τμήμα του χεριού του που έχει αναπτυχθεί και το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό.

Για εκείνον αυτή η μορφή αναπηρίας δεν θα μπορούσε να τον σταματήσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να ζωγραφίζει και μάλιστα τόσο καλά. «Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσω τα όνειρά μου. Η τέχνη είναι τρόπος ζωής για μένα εδώ και επτά χρόνια. Από τότε που ξεκίνησα, έχω ζωγραφίσει πάνω από 700 σχέδια, πράγμα που μου πήρε περίπου 15.000 ώρες» αναφέρει στο boredpanda. Ο ίδιος έχει βραβευτεί για τα έργα του και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Κρακοβία, τη Βιέννη, την Οξφόρδη και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Πρόσφατα έδειξε το μοναδικό ταλέντο του κάνοντας ένα ταξίδι στην Ευρώπη και μεταξύ των χωρών που επισκέφθηκε ήταν και η Ελλάδα. Ζωγράφισε στους δρόμους του Βερολίνου, του Άμστερνταμ, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Βαρκελώνης, της Μασσαλίας, της Βενετίας, της Ρώμης και της Αθήνας. Ο ίδιος μέσα από τα έργα του θέλει να εμπνεύσει τους άλλους ανθρώπους και όπως λέει να τους δείξει ότι όλα τα όρια είναι στο μυαλό μας και όχι σε αυτά που μπορούμε πράγματι να κάνουμε.

Ένα από τα πιο όμορφα πορτραίτα που έκανε πρόσφατα και το δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook είναι αυτό της μητέρας του. Όπως αναφέρει είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή του. Είναι η γυναίκα που του έδωσε δύναμη να συνεχίσει και να πιστέψει στο ταλέντο του και που τον έμαθε να μην τα παρατάει ποτέ. «Η γυναίκα που μου έδωσε το πιο σημαντικό δώρο, τη ζωή» όπως λέει χαρακτηριστικά.

Δείτε τις εντυπωσιακές ζωγραφιές του και τον τρόπο με τον οποίο τις κάνει...






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.