Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ζεστό γεύμα για όλα τα παιδιά του Περάματος ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν φαβέλες».

Το Πέραμα επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το πρωί του Σαββάτου. «Δεν υπάρχουν ξεχασμένες περιοχές, πάντα υπάρχουν τρόποι να στηρίξεις τους πιο αδύναμους» δήλωσε ο πρωθυπουργός και ανακοίνωσε δέσμη μέτρων για την ενίσχυση του δήμου, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε ιδιώτες και εταιρείες με υψηλή κοινωνική ευθύνη να συμπορευθούν στην προσπάθεια.

Τόνισε ότι η αρχή για την ενίσχυση του δήμου έγινε με την εξαίρεση της περιοχής των λιπασμάτων στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε είναι:

-Πιλοτικό πρόγραμμα για 17 δήμους με μακροχρόνια ανεργία. Το πρόγραμμα εκτίμησε ότι θα ενισχύσει σημαντικά το Πέραμα δίνοντας δουλειά σε 510 άτομα.

-Ζεστό γεύμα για όλα τα παιδιά του Περάματος.

- Όπως είπε δεν μπορούν να υπάρχουν γκέτο, το Άνω Πέραμα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις άλλες περιοχές. Ανακοίνωσε διάνοιξη δρόμων και έργα υποδομής από το Μηχανικό του στρατού. «Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρχουν φαβέλες» είπε.

-Το κολυμβητήριο θα ανοίξει

«Είναι μία περιοχή της Αθήνας που συνυπάρχει με την έννοια του αποκλεισμού. Παρά την κρίση μπορούμε να δώσουμε ενδιαφέρον και προστασία στους πιο αδύναμους. Δεν θα αφήσουμε τους κατοίκους στη Χρυσή Αυγή» διεμήνυσε.

Οι δράσεις αφορούν, στην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για τη δωρεάν διανομή ζεστού γεύματος σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης, σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας, στην ανάπτυξη υποδομών με τη συνδρομή της ΜΟΜΑ και στον εκσυχρονισμό του δημοτικού κολυμβητηρίου.

Ο πρωθυπουργός είχε ιδιαίτερη συνομιλία με το δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για όλα τα θέματα της περιοχής ενώ συνοδευόταν από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδια για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, το υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσα, τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό για το ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί στη συνέχεια το υπαίθριο δημοτικό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόκειται για μία δέσμη παρεμβάσεων που αφορά τους πιο αδύναμους και με στόχο την αποτροπή του κοινωνικού αποκλεισμού. Το μήνυμα είναι ότι παρά την κρίση και τις περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες μπορούμε να δώσουμε προστασία στους πιο αδύναμους και να μην αφήσουμε κανένα πολίτη να γίνει έρμαιο του λαϊκισμού της ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.