Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Νέα πληθυσμιακά κριτήρια για την ίδρυση φαρμακείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΚΥΑ προβλέπει αναλογία ενός φαρμακείου ανά χίλιους κατοίκους.

Νέα πληθυσμιακά κριτήρια για την ίδρυση φαρμακείου καθορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών, με τίτλο «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση φαρμακείου».

Η ΚΥΑ προβλέπει αναλογία ενός φαρμακείου ανά χίλιους κατοίκους, κατ’ αρχάς σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων και, όπου αυτές δεν υπάρχουν, σε επίπεδο δημοτικών κοινοτήτων ή δημοτικών ενοτήτων. Όπου δεν υπάρχουν τοπικές ή δημοτικές κοινότητες, ούτε δημοτικές ενότητες, η αναλογία ισχύει σε επίπεδο δήμων.

«Με την τροποποιητική ΚΥΑ, διορθώνεται το σφάλμα και καταργείται η προηγούμενη πρόβλεψη αναφορικά με την χορήγηση αδειών ίδρυσης φαρμακείων σε επίπεδο καλλικρατικών δήμων», αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Επίσης, με τη νέα ΚΥΑ καθορίζονται τα κριτήρια βάσει των οποίων οι Περιφέρειες θα κάνουν δεκτές και θα αξιολογούν τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων για την χορήγηση των αδειών ιδρύσεως φαρμακείου.

Προτεραιότητα θα έχουν οι μεμονωμένοι φαρμακοποιοί έναντι των συνεταιρισμών. Όπως αναφέρει η νομική υπηρεσία του ΠΦΣ, κύριο χαρακτηριστικό των κριτηρίων για την χορήγηση των αδειών ιδρύσεως φαρμακείου, είναι ότι οι αιτήσεις (τόσο των φαρμακοποιών, όσο των ιδιωτών μη φαρμακοποιών) αξιολογούνται πάντοτε μεταξύ φαρμακοποιών (ήτοι μεταξύ των αιτούντων φαρμακοποιών και των δηλωθέντων από τους ιδιώτες ως υπεύθυνων για τη λειτουργία του φαρμακείου, φαρμακοποιών). Έτσι, μεταξύ φαρμακοποιών που επέδωσαν αίτηση για συγκεκριμένο δήμο ή κοινότητα την ίδια ημέρα, προτιμάται εκείνος που δεν έχει άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας φαρμακείου σε άλλο δήμο ή κοινότητα, εκείνος που έχει αρχαιότερη άδεια εξασκήσεως του φαρμακευτικού επαγγέλματος και ο οποίος δεν έχει λάβει προηγουμένως άλλη άδεια ιδρύσεως φαρμακείου, εκείνος που προηγείται στη λήψη του πτυχίου της Φαρμακευτικής Σχολής του πανεπιστημίου και, σε περίπτωση συγχρόνου λήψεως του πτυχίου, εκείνος που έχει μεγαλύτερο βαθμό και ο πολύτεκνος, ή το τέκνο πολύτεκνης οικογένειας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.