Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Περιορισμένα τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρευνα για την προέλευση της δυσάρεστης οσμής στο Κορδελιό.

Περιορισμένα ήταν φέτος τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε αιωρούμενα σωματίδια όπως προκύπτει από τη συνολική εικόνα των δικτύων παρακολούθησης για το χειμώνα που διανύουμε. Το γεγονός αυτό αποδίδεται από την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης στις μετεωρολογικές συνθήκες που επικράτησαν μέχρι τώρα, την αύξηση χρήσης του φυσικού αερίου και την πτωτική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν μετά από σύσκεψη της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου με εκπροσώπους των δήμων Θεσσαλονίκης και Δέλτα, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Θεοφάνη Παπά, και υπηρεσιακών παραγόντων. Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν τα αποτελέσματα των μετρήσεων που λαμβάνουν οι σταθμοί του δικτύου παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που είναι εγκατεστημένοι εντός και πέριξ του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Για τη δυσάρεστη οσμή που είχε παρατηρηθεί σε περιοχές του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου η κ. Πατουλίδου σημείωσε ότι παρά το γεγονός ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί, διερευνάται η πηγή προέλευσης των οσμών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.