Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Συνεχίζονται οι δοκιμές παρά το θάνατο από το πειραματικό φάρμακο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας νεκρός στο νοσοκομείο της Ρεν στη Γαλλία.

«Δεν υπάρχει κανείς λόγος να σταματήσουν οι θεραπευτικές δοκιμές στη Γαλλία παρά το θάνατο ενός και την εισαγωγή άλλων πέντε ασθενών στο νοσοκομείο μετά τη συμμετοχή τους σε κλινική δοκιμή φαρμάκου», δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν.

«Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, μαζικό, πρωτοφανές στη Γαλλία, πρέπει να κατανοήσουμε τι συνέβη, αλλά τίποτε δεν δικαιολογεί το να σταματήσει το σύνολο των κλινικών δοκιμών», είπε η Τουρέν, ερωτηθείσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, την επομένη του θανάτου ενός άνδρα στο νοσοκομείο της Ρεν (δυτική Γαλλία).

Η υπουργός υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν ενημερώθηκε για το ατύχημα παρά τέσσερις ημέρες μετά την πρώτη έκτακτη εισαγωγή στο νοσοκομείο του ασθενούς που είναι σήμερα νεκρός, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση εγκεφαλικού θανάτου για πολλές ημέρες.

«Θα είχε εκτιμηθεί μια πιο γρήγορη ειδοποίηση», είπε. «Απέναντι σε ένα τέτοιο σοβαρό γεγονός, θα περίμενε κανείς από το εργαστήριο να ενημερώσει πιο γρήγορα τις υγειονομικές αρχές», επέμεινε.

Οι έξι εθελοντές συμμετείχαν σε δοκιμή ενός αναλγητικού φαρμάκου την οποία πραγματοποιούσε το γαλλικό εργαστήριο φαρμακευτικής Biotrial για λογαριασμό του πορτογαλικού ομίλου Bial. Οι πέντε ασθενείς που νοσηλεύονται, οι τέσσερις από τους οποίους με διάφορα νευρολογικά προβλήματα, είναι σε «σταθερή» κατάσταση, σύμφωνα με την υπουργό.

Τρεις έρευνες, ανάμεσά τους μία δικαστική, διεξάγονται προκειμένου να κατανοηθούν οι αιτίες του ατυχήματος αυτού. Η υπουργός διευκρίνισε πως αναμένει το αποτέλεσμα μίας από τις έρευνες αυτές «μέχρι το τέλος του μηνός»,

Κάθε χρόνο χιλιάδες εθελοντές, συχνά φοιτητές που θέλουν να πληρώσουν τις σπουδές τους, συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές στις οποίες τα καταγεγραμμένα ατυχήματα είναι πολύ σπάνια. Για τη συγκεκριμένη δοκιμή, μια πλήρης εβδομάδα δοκιμών αποτιμάται λίγο παραπάνω από χίλια ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.