Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η Πάτρα από το Σάββατο σε ρυθμούς καρναβαλιού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μάσκες, κονφετί, πολύχρωμα κοστούμια και φύγαμε για το μεγαλύτερο αποκριάτικο πάρτι της Ελλάδας.

Ήρθε η ώρα να βγάλουμε από τη ναφθαλίνη τις αποκριάτικες στολές και να φορέσουμε το πιο λαμπρό χαμόγελο. Η Πάτρα, μπαίνει σε καρναβαλικούς ρυθμούς, αφού είναι ήδη σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την τελετή έναρξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στην πλατεία Γεωργίου

Ειδικότερα, η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα δράσεων που θα εξελιχθούν καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας και θα κορυφωθούν με την βραδινή τελετή έναρξης στις 9:00 το βράδυ.

Οι δράσεις θα αρχίσουν από τις 10 το πρωί με το μουσικό άρμα και τον τελάλη να δίνουν γιορτινή ατμόσφαιρα, διαλαλώντας στους δρόμους της Πάτρας. Στις 11.30 το πρωί θα ξεκινήσει από το Ρωμαϊκό Ωδείο η πομπή του τελάλη και της καρναβαλικής συνοδείας του, με κατεύθυνση το δημαρχείο. Εκεί στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Ταυτόχρονα η μπάντα του δήμου θα παιανίζει αποκριάτικη μουσική και θα ακολουθήσει η παραδοσιακή ρίψη σοκολατών από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες».

Το λάβαρο του πατρινού καρναβαλιού 2016 θα εγκατασταθεί από τον δήμαρχο στο δημαρχείο, σηματοδοτώντας εμβληματικά τη μεγάλη γιορτή της πόλης, παραμένοντας εκεί μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, δηλαδή στις 13 Μαρτίου. Στις 9:00 το βράδυ θα ξεκινήσει στην πλατεία Γεωργίου η τελετή έναρξης, στην οποία θα πάρουν μέρος 106 μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές από έξι χώρες με την συμμετοχή και πολλών πατρινών.

Τίτλος του προγράμματος, του οποίου την μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Νίκος Τουλιάτος, θα είναι «Τα Κρουστά της Ειρήνης στην Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού». Στην τελετή θα συμμετέχουν η ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών αγώνων «Ηχόδραση», η ομάδα Αφρικάνικων κρουστών και χορού Λευτέρης Γρηγορίου και τα κρουστά της, η ομάδα Βραζιλιάνικων κρουστών Bloco Swingueira, το Κουβανέζικο γκρουπ Havana Tropical, η ομάδα κρουστών με βαρέλια Croussis μουσικοί σολίστ κ.α

Έτσι λοιπόν, στην τελετή έναρξης, μέσω ενός ταξιδιού από φωνές, κίνηση, τραγούδια και παραδοσιακά κρουστά, θα ενωθούν η Ελλάδα, η Αφρική, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κούβα και η Ιταλία για να καταλήξουν με την ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 της Αθήνας στο άνοιγμα του πατρινού καρναβαλιού για το 2016. Στην συνέχεια, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης θα κηρύξει και επίσημα έναρξη του πατρινού καρναβαλιού.

Αμέσως μετά, με τον ήχο των κρουστών που παράγουν οι ομάδες κρουστών συμπληρωμένες από την ομάδα Croussis των 60 βαρελιών θα ξεκινήσει η συναυλία με τραγούδια από όλο τον κόσμο. Φέτος για πρώτη φορά θα συμπράξουν μουσικοί από 5 χώρες με την συμμετοχή 10 πατρινών μουσικών και 60 σπουδαστών ηθοποιών και μουσικών.

Το καρναβαλικό κέφι αναμένεται να διαρκέσει μέχρι αργά τη νύχτα με DJs που θα αναλάβουν τη διασκέδαση στην πλατεία. Παρουσιάστρια της τελετής έναρξης του πατρινού καρναβαλιού θα είναι η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.