Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε πριν ή μετά το σεξ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λένε ότι οι γυναίκες ευχαριστιούνται περισσότερο το σεξ από την δεκαετία των 40 και μετά. Αυτό επειδή, έχουν πλέον την εμπειρία, ξέρουν τι θέλουν, τι δεν τους αρέσει και το πιθανότερο είναι να μην ντρέπονται να εκφράσουν τις επιθυμίες τους.

Ωστόσο ακόμη και όσες ασχολούνται χρόνια με το «άθλημα» μπορούν να κάνουν κάποιο «προ» και «μετά» λάθη. Δείτε ποια είναι και φροντίστε να τα αποφεύγετε.

Μην βιαστείτε να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να πάτε στην τουαλέτα
Μπορεί να έχετε διαβάσει ότι μετά το σεξ πρέπει να πάτε αμέσως στη τουαλέτα για να αποφευχθεί μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Ωστόσο, λίγα ούρα δεν θα κάνουν τη διαφορά, συμβουλεύει η γυναικολόγος Jennifer Bump. Επομένως χαλαρώστε για λίγο στο κρεβάτι και κουρνιάστε στην αγκαλιά του συντρόφου σας, εκτός κι αν πραγματικά έχετε ανάγκη να επισκεφτείτε την τουαλέτα.

Μην πιείτε ολόκληρο το μπουκάλι με το κρασί


Μπορεί ένα ποτήρι κρασιού να σας βοηθήσει να μπείτε σε πιο ερωτικό mood, η υπερβολική κατανάλωση όμως δεν θα σας αφήσει να ευχαριστηθείτε το σεξ. Σε μια μελέτη που πραγματοποίησε το πανεπιστήμιο του Missouri-St. Louis, διαπιστώθηκε ότι μόλις το 11% των συμμετεχόντων κατάφεραν να έρθουν σε οργασμό, μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Συγκριτικά με τους νηφάλιους, οι άντρες θέλουν περισσότερο χρόνο για να εκσπερματώσουν, ενώ οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερα προκαταρκτικά σε αυτή την περίπτωση. Ο λόγος; Το αλκοόλ καταστέλλει μέρη του νευρικού συστήματος που είναι σημαντικά για τη διέγερση και τον οργασμό.

Μην του επιτρέψετε να παρακάμψει το ντους πριν το σεξ


Σας έχει τύχει ποτέ να κάνετε σεξ με έναν σύντροφο που δεν έδινε σημασία στην προσωπική του υγιεινή; Ελπίζουμε πώς όχι. Σε κάθε περίπτωση, βεβαιωθείτε ότι ο σύντροφος σας έχει κάνει το καθιερωμένο μπάνιο. Τα βακτήρια που προκαλούν ουρολοίμωξη, μπορούν πολύ εύκολα να περάσουν από εκείνον σε εσάς, κατά τη διάρκεια του σεξ. Αν ντρέπεστε να του το πείτε, δελεάστε τον με το στοματικό σεξ. Εκείνος αποφασίζει.

Όχι στο πλούσιο δείπνο πριν το σεξ
Πολλά τρόφιμα, ακόμη κι αν είναι υγιεινά – όπως τα λαχανικά, τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως – καλό είναι να αποφεύγονται πριν το σεξ επειδή προκαλούν αέρια, συμβουλεύει η Cheryl Inglesia, γυναικολόγος στη Ουάσινγκτον. Για να αποφύγετε τις ενοχλητικές καταστάσεις, μην καταναλώσετε τέτοιας κατηγορίας τρόφιμα 1 – 2 ώρες πριν από το σεξ. Αντ’ αυτού προτιμήσετε ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας. Αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, ο οποία σας βοηθά να μπείτε σε ερωτική διάθεση.

Μην χρησιμοποιείτε λιπαντικό που περιέχει μενθόλη
Αρκετά λιπαντικά περιέχουν μενθόλη, η οποία όμως μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Ειδικά οι γυναίκες που βρίσκονται κοντά στη ηλικία της εμμηνόπαυσης, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούν λιπαντικό με βάση το νερό. Είναι πολύ πιο ασφαλές, ξεπλένεται εύκολα, μειώνονται έτσι οι πιθανότητες λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος και δεν αφήνει κανένα λεκέ στα σεντόνια!


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.