Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

1.665 θέσεις σε μουσεία, ΕΛΤΑ, Λιμενικό, δικαστήρια, Γ.Γ. Εσόδων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εντός του Φεβρουαρίου θα υποβάλονται οι αιτήσεις σε έξι διαγωνισμούς για την πρόσληψη 1.665 μόνιμων και εποχικών υπαλλήλων.

Στο ΑΣΕΠ ετοιμάζονται δύο νέες προκηρύξεις για 36 διανομείς στα ΕΛΤΑ και 151 υπαλλήλους Πληροφορικής στο υπουργείο Δικαιοσύνης (δικαστήρια). Παράλληλα, μέσα στον Φεβρουάριο θα «τρέξουν» οι αιτήσεις για 1.404 θέσεις φυλάκων και νυχτοφυλάκων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και ο διαγωνισμός των 49 λιμενοφυλάκων που ολοκληρώνεται στις 17/2, ενώ μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί νέα προκήρυξη του υπ. Οικονομικών για 25 χημικούς στη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΣΕΩΝ

Λιμενικό (μόνιμοι) 49
Μουσεία (εποχικοί) 1.314
Μουσεία (μόνιμοι) 90
Δικαστήρια (μόνιμοι) 151
ΕΛΤΑ (μόνιμοι) 36
Υπ. Οικονομικών (μόνιμοι) 25


Διορισμοί επιτυχόντων ΑΣΕΠ
Με επτά χρόνια καθυστέρηση θα διοριστούν και οι τελευταίοι επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών ΑΣΕΠ.

Πριν από λίγες μέρες το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο προς τους δήμους και τις περιφέρειες προκειμένου να επικαιροποιήσουν στοιχεία εκκρεμοτήτων διορισμών και προσλήψεων τακτικού προσωπικού που αφορούν σε οριστικά αποτελέσματα διαδικασιών οι οποίες έχουν διενεργηθεί από το ΑΣΕΠ από το 2009 και μετά.

Στόχος του υπουργείου είναι μέσα από τη διαδικασία αυτή να αξιολογηθεί κατά πόσο τα κενά που υπάρχουν στις υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης μπορούν να καλυφθούν από τον κατάλογο του ΑΣΕΠ των διοριστέων παρελθόντων ετών. Συνολικά οι εναπομείναντες μη διοριστέοι παλαιότερων ετών υπολογίζονται στα 1.500 άτομα.

Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να έχουν προσληφθεί όλοι μέχρι το τέλος του έτους. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να περιμένουμε αρκετούς «κλειστούς» διαγωνισμούς μέσα στο 2016. Παράλληλα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το 2015 έγιναν 9.500 προσλήψεις και επαναπροσλήψεις απολυμένων και υπαλλήλων που είχαν βγει σε διαθεσιμότητα.

Από αυτούς οι 4.447, δηλαδή περίπου οι μισοί, διορίστηκαν σε κενές οργανικές θέσεις, κυρίως στα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας, Υγείας κ.λπ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.