Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

H περιπετειώδης οικογένεια που γυρνά τον κόσμο με ένα βανάκι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ένα τους παιδί γεννήθηκε κατά τη διάρκεια... της περιοδείας - Δείτε τις φωτογραφίες.

Οι περιπετειώδεις γονείς από την Καλιφόρνια Adam και Emily, μαζί με τις δύο μικρές κόρες τους, ζουν μόνιμα σε ένα ζεστό βανάκι VW Westfalia, και ταξιδεύουν όπου... τους έρθει!

Από τη στιγμή που αποφάσισαν να κάνουν νομαδική ζωή το 2012, οι «ατρόμητοι εξερευνητές» έχουν ξεκινήσει τη δική τους επιχείρηση για τα προς το ζην, είδαν τη γέννηση της μικρότερης κόρης τους, της Sierra, και έχουν ταξιδέψει σε 14 χώρες. Η απόφαση να αφήσουν πίσω τη ζωή στην Καλιφόρνια δεν ήταν δύσκολη για τον Adam και την Emily καθώς πάντα ονειρεύονταν να δουν τα μέρη όπου έχουν ταξιδέψει και να μοιραστούν εμπειρίες με τη «μελλοντική τους οικογένεια».





«Όταν ήμουν έγκυος στην Colette, ο Adam εργαζόταν σε ένα πρόγραμμα για το οποίο θα έπρεπε να πάμε στην Ινδία και το Νεπάλ για πάνω από έξι μήνες», δήλωσε η Emily στη Daily Mail Online και πρόσθεσε: «Ξέραμε ότι είχε έρθει η ώρα για μας να σχεδιάσουμε το δικό μας μεγάλο ταξίδι».





Χρειάστηκαν πάνω από ένα χρόνο σχεδίων και προγραμματισμού, οικονομίας, πώλησης έργων τέχνης του Adam, πώλησης της περιουσίας τους και συλλογής χρημάτων για να μπορέσουν να ξεκινήσουν. Είχαν ήδη βέβαια το φορτηγάκι το οποίο είχαν αγοράσει έναντι 7.500 δολαρίων το 2004, αν και χρειάστηκαν εκτεταμένες εργασίες για να γίνει κατοικήσιμο. Αυτές περιλάμβαναν τη δημιουργία ενός προσαρμοσμένου καθίσματος για την τότε 20 μηνών Colette, η εγκατάσταση ενός νέου ψυγείου, η διακόσμηση με κουρτίνες και χαλιά και η τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών. Με τη μικρή τότε Colette βγήκαν στο δρόμο και δεν γύρισαν ποτέ ξανά σε σπίτι.





«Έχουμε μια ιδέα για το πού θέλουμε να πάμε σε κάθε εποχή ή θα πρέπει να είμαστε σε ένα συγκεκριμένο μέρος για να κανονίσουμε να συναντήσουμε κάποιον μέσα σε τρεις μήνες, έτσι ώστε να προσαρμόσουμε ανάλογα την πορεία μας», δήλωσε η Emily. Από την πλούσια βλάστηση της Κόστα Ρίκα μέχρι τα εκπληκτικά βουνά που αντανακλώνται σε λίμνες της Παταγονίας, το ζευγάρι, όπως λέει, έχει μεγαλώσει αντιμετωπίζοντας τον κόσμο, και όχι μόνο, βλέποντάς τον. H Sierra, η μικρότερη κόρη, γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, και έχει βιώσει μόνο τη ζωή με σε ένα βανάκι. Η Emily είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της ότι πέρασε όλη την εγκυμοσύνη της στο δρόμο, έχοντας προγεννητική φροντίδα στο Περού, τη Χιλή, την Αργεντινή και γέννησε τελικά στη Βραζιλία.





Όσον αφορά την τουαλέτα και το μπάνιο, όπως λένε, χρησιμοποιούν τη φύση και ένα θερμαινόμενο δοχείο για το μπάνιο τους. Μεγαλώνοντας η οικογένεια, όπως λένε, είναι δύσκολο να σκεφτούν να μείνουν μόνιμα στο βανάκι αλλά προς το παρόν είναι ένας εκπληκτικός τρόπος να δουν με άλλη προοπτική τον κόσμο. Επιπλέον κατά διαστήματα μένουν για κάποιες μέρες σε ένα ξενοδοχείο για να απολαύσουν ένα ζεστό μπάνιο και τις παροχές. Για να καλύψουν μάλιστα τις δαπάνες του ταξιδιού τους έχουν δημιουργήσει μια επιχείρηση που ονομάζεται 24ωρο Παζάρι. Πουλάνε μέσω διαδικτύου χαλιά, υφάσματα, κουβέρτες, ρούχα, καπέλα, κοσμήματα, μάσκες και προϊόντα ανάλογα με την τοποθεσία που βρίσκονται (και στην οποία υπάρχουν διάφορα είδη) και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, όσο καιρό βρίσκονται εκεί, τα στέλνουν σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον βγάζουν χρήματα από διάφορες ηλεκτρονικές εκδόσεις μέσω της ενασχόλησης του Adam με τις φωτογραφίες.





Μετά τις γιορτές το ζευγάρι θα ταξιδέψει στη Χιλή και στη συνέχεια θα εξερευνήσουν τη βόρεια Αργεντινή. Όποιος θέλει να ακολουθήσει τις περιπέτειες τους μπορεί να διαβάζει το blog τους ή να τους ακολουθήσει στο Instagram @ouropenroad.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.