Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Γυναίκες στο χακί

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το σχέδιο του Πάνου Καμμένου για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική και στο Λιμενικό Σώμα και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες καθώς και δημιουργία στρατιωτικών λυκείων σχεδιάζει να προωθήσει στην κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος.

Τα σχέδιά του για τη στράτευση των γυναικών και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προετοιμασία και επιλογή των σπουδαστών για τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων ανέλυσε επί μακρόν ο υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια του πολύωρου ταξιδιού κατά την επιστροφή μας από την Ινδία στο Δήμο Βερύκιο και το Έθνος.

«Ήρθε η ώρα να ξεπεράσουμε ταμπού και αγκυλώσεις του παρελθόντος! Οι γυναίκες έχουν κατακτήσει όλα τα ανδρικά "κάστρα" και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ καλύτερες από τους άνδρες! Θυμάστε πώς ξεσήκωναν τον κόσμο οι φεμινίστριες στις αρχές της δεκαετίας του '80 όταν κατετάγησαν οι πρώτες γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις; Σήμερα πετάνε μαχητικά, οδηγούν άρματα, διοικούν ολόκληρες μονάδες. Ηρθε η ώρα λοιπόν μετά από 30 χρόνια να κάνουμε και το επόμενο βήμα! Να θεσπίσουμε την προαιρετική στράτευση των γυναικών».

«Θα πείσω και τις φεμινίστριες του ΣΥΡΙΖΑ»

«Μα πώς θα το περάσετε αυτό το μέτρο; Θα ξεσηκωθούν οι φεμινίστριες του ΣΥΡΙΖΑ», ρωτά ο Δήμος Βερύκιος. Ο Π. Καμμένος χαμογελάει και μου αποκαλύπτει: «Ήδη μου τηλεφώνησε η επικεφαλής του τμήματος φεμινιστριών του ΣΥΡΙΖΑ και αφού μου εξέφρασε τη διαφωνία της, μου ζήτησε να της πω με ποια δικιά μου να επικοινωνήσει από το αντίστοιχο τμήμα φεμινιστριών των ΑΝΕΛ και της απαντάω ''με μένα"... (γέλια). "Ελα" -της είπα- "να τα συζητήσουμε μαζί και θα δεις ότι στο τέλος θα σε πείσω"».

- Ήρθε; «Όχι ακόμη»...

- Και πώς θα την πείσεις;

«Η στράτευση των γυναικών είναι συνυφασμένη με τους αγώνες και τις παραδόσεις της Αριστεράς και του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος και των απελευθερωτικών αγώνων...».

- Άλλες εκείνες οι εποχές, διαφορετικές οι τωρινές.

«Στις ψυχωμένες γυναίκες που είναι γεννημένες για "μπροστά" και όχι για τα "μετόπισθεν" πρέπει να τους δίνεται η ευκαιρία να είναι εκπαιδευμένες και στα όπλα και έτοιμες για όλα ανά πάσα στιγμή».

- Δηλαδή το «φεμινιστικό άρμα» του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσεις να το προσπεράσεις από τ' αριστερά με δεξιό φλας;

«Όχι, θα τους δείξω πώς έχουν τα πράγματα σήμερα και ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος στελέχωσης των μονάδων. Θα τους δείξω επιστολές νέων κοριτσιών που επιθυμούν διακαώς να φορέσουν τη στολή του στρατιώτη, του ναύτη και του σμηνίτη. Θα τις πάρω μαζί μου στα ακριτικά νησιά να αντιληφθούν ποια είναι η επιθυμία των κοριτσιών».

Ο Πάνος Καμμένος είναι απόλυτος για την υποχρεωτική στράτευση των γυναικών πριν από την πρόσληψή τους στα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική):

«Οι γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα στα Σώματα Ασφαλείας θα πρέπει να παίρνουν το "βάπτισμα του πυρός" από τις Ενοπλες Δυνάμεις ως απλοί κληρωτοί, όπως και οι άνδρες συνάδελφοί τους. Τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας έχουμε ανάγκη προσωπικού για την κάλυψη μάχιμων θέσεων. Χρειαζόμαστε μαχητές και όχι γραφειοκράτες».

Ευκαιρία για καριέρα με τα Στρατιωτικά Λύκεια

- Συμφωνεί ο Τόσκας;

«Αυτή είναι η άποψη των Επιτελείων και το γνωρίζει καλύτερα απ' όλους ο νυν αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο στρατηγός Τόσκας! Επί επτά μήνες που δουλεύαμε μαζί στο Άμυνας η επάνδρωση των μονάδων πρώτης γραμμής και η μαχητικότητα του προσωπικού ήταν μία από τις βασικές του έγνοιες. Τώρα νομίζω ότι είναι "χρυσή ευκαιρία" από κοινού να εισηγηθούμε στον πρωθυπουργό ένα καινοτόμο σχέδιο νόμου για τη στράτευση των γυναικών πριν από την είσοδό τους στα Σώματα Ασφαλείας».

- Και πώς θα αναγνωρίζετε αν κάποιος είναι «ψυχωμένος» για να υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις;

«Μέσω στρατιωτικών Λυκείων, δημιουργώντας Αεροπορικό - Ναυτικό και Στρατιωτικό Λύκειο. Υπάρχουν παιδιά που από πολύ νωρίς έχουν κλίση στα στρατιωτικά επαγγέλματα, όμως ποτέ δεν τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν καριέρα διότι είναι υποχρεωμένα να περάσουν από τις συμπληγάδες των Πανελληνίων και να υποβληθούν σε εξετάσεις άσχετες με το γνωστικό αντικείμενο του ειδικού επαγγέλματος που με πάθος θα ήθελαν να ακολουθήσουν. Τον "ψυχωμένο" αεροπόρο ή καπετάνιο ή τεθωρακισμένο ή πυροβολητή δεν τον βρίσκεις μέσω Πανελληνίων αλλά τον αναγνωρίζεις νωρίς μέσα από ειδικά μαθήματα, τεστ και δεξιότητες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από εκεί τον επιλέγεις για τις παραγωγικές σχολές».

- Ωστόσο για να προωθήσεις τα «χακί λύκεια» θα πρέπει να συνεννοηθείς με το υπουργείο Παιδείας και να... φιλήσεις το χέρι του Φίλη»

«Όλα θα γίνουν» λέει ο υπουργός.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.