Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Αυτοκίνηση με ψηφιακούς χάρτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πλατφόρμα εντοπισμού θέσης θα προσφέρει χάρτες υψηλής ακρίβειας και πληροφορίες θέσης σε πραγματικό χρόνο.

Το μέλλον της αυτοκίνησης βασίζεται σε έναν ψηφιοποιημένο κόσμο, ένα κόσμο προσβάσιμο μέσω των προϊόντων και υπηρεσιών της Here, μιας εταιρίας χαρτογράφησης και παροχής υπηρεσιών γεωγραφικής θέσης.

Αυτοκίνηση με ψηφιακούς χάρτες

Προηγμένοι χάρτες και μία νέα αντίληψη υπηρεσιών βασισμένων στη γεωγραφική θέση αποτελούν τη βάση από όπου η Here θα συνεχίσει την πορεία ανάπτυξης της σαν μία ανοιχτή, ανεξάρτητη εταιρία που δημιουργεί αξία.

Οι Audi AG, BMW Group και Daimler AG θα στηρίξουν αυτή την ανάπτυξη σαν νέοι μέτοχοι της Here. Οι τρεις κατασκευαστές ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εξαγορά της εταιρείας χαρτογράφησης και υπηρεσιών βάσει γεωγραφικής θέσης της Nokia, στις 4 Δεκεμβρίου 2015, έχοντας λάβει την έγκριση όλων των αρμόδιων αρχών.

Η πλατφόρμα εντοπισμού θέσης της Here θα προσφέρει χάρτες υψηλής ακρίβειας σε συνδυασμό με πληροφορίες θέσης σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας στους πελάτες μία λεπτομερή απεικόνιση της πραγματικότητας. Αυτό επιτυγχάνεται με την κορυφαία τεχνολογία χαρτογράφησης, σε συνδυασμό με αναρίθμητες πηγές δεδομένων όπως αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, τομέας μεταφορών / logistics και υποδομή.

Ενώ η Here αυτή τη στιγμή τροφοδοτεί τους χάρτες της με δεδομένα από 80.000 και πλέον πηγές και εκατομμύρια σημεία συλλογής δεδομένων καθημερινά, η εταιρία εμπλέκεται ενεργά στη διασύνδεση εκατομμυρίων οχημάτων και των αισθητήρων τους που παράγουν πληροφορίες για το περιβάλλον του αυτοκινήτου. Όσο περισσότερα δεδομένα προστίθενται στην πλατφόρμα της, τόσο καλύτεροι οι χάρτες, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της.

Αυτή τη στιγμή τα δύο εκατομμύρια και πλέον συνδεδεμένα οχήματα των Audi, BMW και Daimler, που μπορούν να συλλέγουν προηγμένα, υψηλής ποιότητας δεδομένα βάσει γεωγραφικής θέσης προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της πλατφόρμας.

Η Here ήδη παίζει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της εξαιρετικά αυτοματοποιημένης οδήγησης αφού οι υψηλής ακρίβειας ενημερωμένοι χάρτες είναι απαραίτητοι για τη μελλοντική επιτυχία ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων σε αυτό τον τομέα. Τέσσερα στα πέντε νέα οχήματα που πωλούνται σε Ευρώπη και Β. Αμερική με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης έχουν προηγμένους ψηφιακούς χάρτες της Here, ενώ στο μέλλον, οι χάρτες θα επιτρέπουν στα οχήματα να βλέπουν «μετά τις στροφές» ώστε να είναι σε θέση να προβλέπουν κάποιον επικείμενο κίνδυνο, να προετοιμάζουν και να προσαρμόζουν οδηγικές στρατηγικές έτσι ώστε να αυξάνεται η εμπιστοσύνη του οδηγού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.