Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Οι τελευταίες πινελιές σε μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δουλειά στα 406 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας - Δείτε τις φωτογραφίες.

Οι μηχανικοί στην Κίνα εργάζονται πυρετωδώς για να ολοκληρώσουν τη δεύτερη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου που θα δοθεί στην κυκλοφορία ανήμερα των Χριστουγέννων.

Οι εργαζόμενοι τοποθετούν αδιάβροχα υλικά και άσφαλτο στην Qingshui River Bridge που πρέπει να είναι έτοιμη μέσα το επόμενο δεκαπενθήμερο. Η γέφυρα, η οποία κοστίζει 218 εκατομμύρια ευρώ και χρειάστηκαν δύο χρόνια για την κατασκευή της έχει 406 μέτρα ύψος και 2.171 μέτρα μήκος. Έχει χτιστεί σε βραχώδες έδαφος για τη βελτίωση των μεταφορών και την καλύτερη σύνδεση μεταξύ της επαρχιακής πρωτεύουσας της Γκουιγιάνγκ και των γειτονικών νομών. Η γέφυρα θα μειώσει την απόσταση μεταξύ των νομών από τα 160 χιλιόμετρα στα 37 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον Gao Hen τον διευθυντή της κατασκευή της γέφυρας.

Η μόνη γέφυρα ψηλότερη από αυτή θα η Sidu, η οποία είναι επίσης στην Κίνα και έχει ύψος 496 μέτρα. Μια άλλη εξίσου σημαντική κατασκευή θα είναι η γέφυρα στο Baoshan της Κίνας η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή και θα έχει ολοκληρωθεί το επόμενο έτος. Το μήκος της θα φτάνει τα 2.470 μέτρα. Η παγκοσμίου φήμης γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια, έχει 227 μέτρα ύψος.

Οι μηχανικοί και οι εργάτες δουλεύουν στα 406 μέτρα ύψος σε μια δουλειά αρκετά ριψοκίνδυνη αλλά με ομολογουμένως μαγευτική θέα. Έχοντας λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας και δεμένοι με ειδικό εξοπλισμό μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα έχουν ολοκληρώσει το τεράστιο και εντυπωσιακό αυτό έργο. Οι Κινέζοι εξάλλου είναι συνηθισμένοι να εργάζονται σε τέτοια περιβάλλοντα σε μεγάλα ύψη αλλά και πολύ δύσκολες κατασκευές.

Οι εικόνες από την κατασκευή της δεύτερης ψηλότερης γέφυρας του κόσμου είναι εντυπωσιακές και κόβουν την ανάσα.

Δείτε τις φωτογραφίες...










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.