Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Κομισιόν: Ευθύνη του κάθε κράτους ο σχεδιασμός μέτρων για την ανεργία - ΕΛΣΤΑΤ: Στο 24,6% η ανεργία τον Σεπτέμβριο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τριπλάσιο το ποσοστό των νέων Ελλήνων από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ.

Απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή στοιχεία της έκθεσης του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) έλαβε χθες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Με βάση τα στοιχεία για την Ελλάδα, που σημειωτέον συγκαταλέγεται στις 10 πιο έξυπνες χώρες του ΟΟΣΑ αλλά με υψηλό ποσοστό ανεργίας παρατηρείται ότι η νεολαία έχει ιδιαιτέρως πληγεί από την οικονομική κρίση και σχεδόν το 50% των νέων από 15 έως 24 ετών του εργασιακού πληθυσμού είναι άνεργοι, ποσοστό τριπλάσιο από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ.

Στην ερώτηση του, ο Σ. Κούλογλου ρωτάει την Επιτροπή πώς σκοπεύει να ενισχύσει την απασχόληση στην Ελλάδα καθώς και τη διαρκή υποστήριξη κι επανεκπαίδευση, ιδιαιτέρως ατόμων που ανήκουν σε μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες.

Στην απάντηση της, η Επιτροπή παραθέτει τα προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας και σημειώνει ότι η ευθύνη για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των εθνικών μέτρων πολιτικής ανήκει στο κράτος μέλος. Ενώ παραμένει το ερώτημα για τους χειρισμούς που έγιναν μέχρι το 2014- η Επιτροπή παραθέτει σχετικά απολογιστικά στοιχεία- το βέβαιο είναι ότι απαιτείται συνεργασία κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων και κοινωνικών φορέων για την καλύτερη αξιοποίηση όλων των σχετικών κονδυλίων και πρωτοβουλιών.

-----------

Οριακά υποχώρησε η ανεργίας το Σεπτέμβριο ,καθώς διαμορφώθηκε στο 24,6% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιοποίησε η στατιστική αρχή το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας το Σεπτέμβριο του 2015 ανήλθε σε 24,6% έναντι 26,1% το Σεπτέμβριο του 2014 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 24,7% τον Αύγουστο του 2015.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.