Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ο σουλτάνος του Μπρουνέι απαγόρευσε τα Χριστούγεννα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θεωρεί ότι μπορεί να βλάψουν τη μουσουλμανική πίστη.

Με πενταετή φυλάκιση απειλούνται όσοι πολίτες του Μπρουνέι αποφασίσουν πως θέλουν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, όπως απείλησε ο σουτλτάνος Hassanal Bolkiah.

Ο σουλτάνος του Μπρουνέι απαγόρευσε τα Χριστούγεννα

Φοβούμενος πως η θρησκευτική γιορτή των χριστιανών θα επηρεάσει την πίστη της χώρας του, ο σουλτάνος έτσι απλά απαγόρευσε τον δημόσιο εορτασμό των Χριστουγέννων.

Όσοι μουσουλμάνοι συλληφθούν να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και όσοι μη μουσουλμάνοι ανακαλυφθεί πως διοργανώνουν γιορτές, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης.

Οι μη μουσουλμάνοι επιτρέπεται να γιορτάζουν τη γιορτή αυτή στις κοινότητές τους (υπάρχουν στη χώρα βουδιστικές και χριστιανικές κοινότητες), δεν μπορούν να αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους αυτά στους μουσουλμάνους- που είναι το 65% του πληθυσμού των 420.000 πολιτών της χώρας

«Αυτά τα μέτρα έχουν στόχο να ελέγξουν την πράξη του εορτασμού των Χριστουγέννων ανοιχτά και υπερβολικά, που μπορεί να βλάψει την πίστη της μουσουλμανικής κοινότητας», ανακοίνωσε το υπουργείο Θρησκευτικών Θεμάτων.

Στο σουλτανάτο απαγορεύεται η διάδοση άλλης θρησκείας σε μουσουλμάνους πλην του Ισλάμ, κάτι που αποτελεί αδίκημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα.

Απαγορεύεται επίσης το στόλισμα Χριστουγεννιάτικων δέντρων, ο ψαλμός θρησκευτικών τραγουδιών και η αποστολή χριστουγεννιάτικων καρτών, όπως σημειώνει η Daily Mail.

«Κάποιοι μπορεί να θεωρούν πως είναι ένα ασήμαντο θέμα και δεν χρειάζεται να το αντιμετωπίζουμε έτσι», ανέφερε ο ιμάμης, «αλλά ως μουσουλμάνοι πρέπει να αποφεύγουμε τέτοιους εορτασμούς επειδή μπορεί να επηρεάσουν την ισλαμική μας πίστη».

Κάποιοι πολίτες του Μπρουνέι αντιστέκονται ωστόσο και ανεβάζουν στα social media φωτογραφίες στο πλαίσιο της καμπάνιας #MyTreedom με επίκεντρο τη θρησκευτική ελευθερία.

Σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα που υιοθέτησε το κρατίδιο, η εγκυμοσύνη εκτός γάμου, η μη τήρηση της προσευχής της Παρασκευής και η διάδοση άλλων θρησκειών επισείουν ποινές από τα ισλαμικά δικαστήρια.

Στη δεύτερη φάση της εφαρμογής του, που αρχίζει τον Μάιο, η κλοπή και η κατανάλωση αλκοόλ από μουσουλμάνους τιμωρούνται με μαστίγωμα και ακρωτηριασμό.

Ένα χρόνο αργότερα θα αρχίσει να εφαρμόζεται και η θανατική ποινή δια λιθοβολισμού για αδικήματα όπως η μοιχεία, ο σοδομισμός και η προσβολή του Κορανίου και του προφήτη Μωάμεθ.

Οι περισσότεροι από τους νόμους εφαρμόζονται και σε μη μουσουλμάνους.

Η ομοφυλοφιλία τιμωρείται ήδη με δεκαετή φυλάκιση.

Η χώρα είναι τόσο πλούσια, λόγω των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, που κανείς δεν πληρώνει φόρους.

Ο 68χρονος σουλτάνος μένει σε παλάτι που έχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, 1778 δωμάτια, γκαράζ για 110 θέσεις, στάβλο για τα 200 πόνι του, πέντε πισίνες και 350 τουαλέτες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.