Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στη χώρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος σε χώρους με πολλά άτομα».

Δεν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων μηνιγγίτιδας στη χώρα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, τονίζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την εμφάνιση της νόσου σε χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός λόγω μεγάλων συναθροίσεων ατόμων, όπως τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων. Με αφορμή περιστατικό μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου από μηνιγγιτιδόκοκκο οροομάδας Α σε κοριτσάκι ηλικίας 4 ετών σε Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυτιλήνη, που κατέληξε στο «Βοστάνειο» Γ.Ν. Μυτιλήνης, το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε ότι η διάγνωση τεκμηριώθηκε σήμερα στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας (ΕΚΑΜ) της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ).

Η κινητοποίηση των υγειονομικών υπηρεσιών ήταν άμεση και σε συνεννόηση με το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιήθηκε διερεύνηση επαφών και χορηγήθηκε προφυλακτική αγωγή (χημειοπροφύλαξη) σε άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος και σε επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι ήρθαν σε στενή επαφή με το περιστατικό.

Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται στη Μυτιλήνη για περαιτέρω διερεύνηση, ενίσχυση της επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου και λήψη τυχόν περαιτέρω αναγκαίων μέτρων, ενώ ο μαζικός εμβολιασμός των προσφύγων του καταυλισμού θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας της νόσου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.