Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Πέθανε ο Ντεγιάν Μπρντόβιτς!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν έχουν τέλος τα δυσάρεστα νέα στο βόλεϊ. Μία ακόμα μεγάλη μορφή του ευρωπαϊκού βόλεϊ που αγωνίστηκε στην Ελλάδα και στη μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακού στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, ο Ντεγιάν Μπρνόβιτς «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών!
Πέθανε ο Ντεγιάν Μπρντόβιτς!

Η είδηση του θανάτου έγινε πριν από λίγο γνωστή από Μέσα Ενημέρωσης στη Σερβία όπου ο Μπρνόβιτς ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής και πολύ αγαπητός καθώς τίμησε εκατοντάδες φορές τη φανέλα της Γιουγκοσλαβίας ενώ για πολλά χρόνια ήταν και αρχηγός της Εθνικής ανδρών. Αγωνίζονταν στη θέση του ακραίου και ήταν ένας από τους κορυφαίους ξένους που αγωνίστηκαν ποτέ στα ελληνικά γήπεδα.

Εκτός από τον Ολυμπιακό ο Μπρντόβιτς αγωνίστηκε επίσης στον Κτησιφώντα, στην Ορεστιάδα και στη ΑΕΚ. Όπως είχε πει σε μια από τις συνεντεύξεις του η μεγάλη του επιθυμία ήταν να ζήσει και να γεράσει στην Ελλάδα αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια...

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Σερβίας ο θάνατος του επήλθε μετά από σοβαρή και σύντομη ασθένεια.

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Ρίμπνιτσα και μεταγράφηκε στον Ερυθρό Αστέρα, όπου υπήρξε αρχηγός για 7 χρόνια. Το 1992 ήρθε στον Ολυμπιακό (κατέκτησε δυο πρωταθλήματα) ως αρχηγός της εθνικής Γιουγκοσλαβίας. Aγωνίστηκε ακόμα σε Κτησιφώντα, Ορεστιάδα και ΑΕΚ.



Μετακόμισε στην Ιταλία τη σεζόν 1996-97 για χάρη της Ρόμα. Γύρισε για λίγο στο Βελιγράδι και έφυγε και πάλι για την Ιταλία και την Ασιστέλ Μιλάνο (1998-99), τη Λορέτο (1999-00) και στη συνέχεια τη Λούμπε Ματσεράτα τη σεζόν 2000-01. Επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα το 2002, ενώ έκλεισε την καριέρα του ως παίκτης στη Ραντίνσκι. Ως αρχηγός της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1995 στην Αθήνα και το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996.


Στη Ραντνίσκι Κραγκούγεβατς ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του. Πήγε στην Ιταλία και στράφηκε στο βόλει γυναικών, δουλεύοντας στην ιταλική Ασιστέλ Νοβάρα, στην Ραμπίτα Μπακού του Αζερμπαιτζάν και στη Βιζούρα.

Αντίπαλος του Ολυμπιακού ο υιός του Αλέξα

Ο υιος του Αλέξα είναι τώρα πασαδόρος της εθνικής Γιουγκοσλαβίας και παίκτης της ρωσικής Σουργούτ που θα βρθεί αντίπαλος του Ολυμπιακού στους «8» του CEV Cup. Η κόρη του Αλεξάνδρα αγωνίζεται στον Ερυθρό Αστέρα.

Το ύστατο χαίρε στον Χρήστο Παπαθανασίου



Η νέα θλιβερή είδηση για τον κόσμο του βόλεϊ έρχεται λίγες ώρες πριν ειπωθεί το ύστατο χαίρε στον Χρήστο Παπαθασίου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Χρήστο Παπαθανασίου θα ψαλεί από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στη Παιανία την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 16.00.


Πηγή: http://www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.