Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Καθησυχάζει το ΚΕΕΛΠΝΟ για το κρούσμα μηνιγγίτιδας στη Μυτιλήνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Αναμένεται η εργαστηριακή διάγνωση για το κρούσμα σε ανήλικο Σύρο πρόσφυγα στη Μυτιλήνη».

Σχετικά με το κρούσμα πιθανής μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου σε ανήλικο πρόσφυγα από τη Συρία, ο οποίος κατέληξε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχει δώσει όλες οι προβλεπόμενες κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις που αφορούν στη διερεύνηση- άμεση ιχνηλάτηση και διαχείριση των στενών επαφών του πιθανού κρούσματος τόσο στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στον Καρα Τεπέ Λέσβου, όσο και εκείνων που ενεπλάκησαν με την διαχείριση του, ενώ παράλληλα αναμένεται η εργαστηριακή διάγνωση.

Το άτυχο κοριτσάκι με τα άλλα δυο του αδέλφια ανάλογης ηλικίας και τους γονείς τους είχαν αποβιβασθεί σε ακτή της Λέσβου χθες το πρωί.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων στη Μόρια όπου και καταγράφηκαν. Εκεί το παιδί εξετάστηκε από πιστοποιημένο γιατρό γενικής ιατρικής και έχει καταγραφεί ότι διαπιστώθηκε ότι είχε ελαφριά δεκατική πυρετική κίνηση (37,4 βαθμοί).

Του δόθηκε αντιπυρετική αγωγή καθώς και περαιτέρω οδηγίες στους γονείς του και όλοι μαζί μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ προκειμένου να διανυκτερεύσουν και στη συνέχεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.