Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Τον Απρίλιο ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο - Σπάρτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα ισχύει αναλογικό σύστημα πληρωμής διοδίων σύμφωνα με τον γ.γ. Υποδομών.

Τον Απρίλιο του 2016 θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος ανατολικής Πελοποννήσου και συγκεκριμένα το τμήμα Λεύκτρο - Σπάρτη, ανακοίνωσε σήμερα στους θεσμικούς εκπροσώπους της Λακωνίας, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Ο Γιώργος Δέδες επισκέφθηκε σήμερα την Σπάρτη και στο διοικητήριο της περιφερειακής ενότητας, συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντία Τζανετέα και το δήμαρχο Σπαρτιατών Βαγγέλη Βαλιώτη, παρόντος του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη, όπου τους ενημέρωσε για την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης και υπογράμμισε πως ως τα μέσα Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες στον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος θα ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα.

Ο γενικός γραμματέας Υποδομών με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι, «είναι η πρώτη σύμβαση παραχώρησης που αναθεωρείται με πλήρως ευνοϊκούς όρους για το Δημόσιο και ταυτόχρονα με κοινωνικά μέτρα οικονομικής ανακούφισης των χρηστών του αυτοκινητόδρομου».

Ο Γιώργος Δέδες τόνισε πως εκτός του ότι το Δημόσιο με την αναθεώρηση κέρδισε περί τα 106 εκατ. ευρώ, από τις αποζημιώσεις του παραχωρησιούχου και του κατασκευαστή, επετεύχθη κι ένα μνημόνιο υποχρεώσεων του παραχωρησιούχου, που περιλαμβάνει ύστερα από μελέτη αναλογικό σύστημα πληρωμής διοδίων, καθώς και εφαρμογή μεγάλου εκπτωτικού πακέτου ανάλογα με τις διελεύσεις. Έτσι, σύμφωνα με όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας, οι εκπτώσεις από τις διελεύσεις για τους πολίτες της Πελοποννήσου που θα χρησιμοποιούν τον αυτοκινητόδρομο τακτικά, φτάνει ακόμα και το 70%.

Ο Γιώργος Δέδες αύριο θα επισκεφθεί την Καλαμάτα, όπου θα ενημερώσει τους θεσμικούς φορείς και τους πολίτες της Μεσσηνίας, για την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου, καθώς και για την ολοκλήρωση της περιμετρικής της πόλης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.