Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Έφτασε με το αναπηρικό καροτσάκι από τη Συρία στην Ευρώπη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μαθήματα ζωής δίνει η Ρετζίν Μουσταφά από τη Συρία, η οποία παρότι βρίσκεται καθηλωμένη εδώ και χρόνια στο αναπηρικό της καροτσάκι κατάφερε να περάσει το ένα μετά το άλλο τα σύνορα της Ευρώπης και να φτάσει στη Γερμανία.

Παρέα της στο δύσκολο αυτό ταξίδι, η αδελφή της και μια οικογενειακή φίλη. Τον περασμένο ταξίδι η Ρετζίν ήταν εγκλωβισμένη στα σύνορα της Ουγγαρίας όμως συνέχιζε να κάνει όνειρά για το μέλλον.

«Θέλω να γίνω αστροναύτης, να πάω και να βρω έναν εξωγήινο. Θέλω να γνωρίσω την βασίλισσα», τόνισε η Ρετζίν, μιλώντας στο BBC.

Εδώ και τρεις μήνες, βρίσκεται στη Γερμανία, η οποία, τονίζει ότι είναι όπως την φανταζόταν, όμορφη και ζει μία κανονική ζωή. «Είμαι ένα κορίτσι που πηγαίνει κάθε μέρα στο σχολείο και μ' αρέσει να το κάνω αυτό», δηλώνει.
Η άφιξή της προσφυγοπούλας στη Γερμανία έφερε και την πολυπόθητη επανασύνδεση με τον αγαπημένο της αδελφό ενώ όνειρό της είναι να ξεκινήσει τις φυσιοθεραπείες, προκειμένου να καταφέρει κάποια μέρα να περπατήσει και να δει ξανά τους γονείς, της οι οποίοι ζουν ως πρόσφυγες στην Τουρκία.






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.