Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Εικόνες καταστροφής από τις πλημμύρες στη Βρετανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια πόλη κάτω από το νερό- Δείτε τις φωτογραφίες και βίντεο.

Χάος προκάλεσαν οι όγκοι νερού που πλημμύρισαν χθες το York της Βρετανίας, στη βόρεια Αγγλία, όπου έως το βράδυ οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια και η πόλη είχε γίνει… υποβρύχια.

Τις προηγούμενες ημέρες η πόλη απόλαυσε υπέροχη χριστουγεννιάτικη λιακάδα αλλά το Σάββατο το πρωί η βροχή ήταν τόσο έντονη στο Dales και άλλες περιοχές του Yorkshire που γιγαντώθηκαν οι δύο ποταμοί που συναντώνται στην υπέροχη μεσαιωνική πόλη, οι Ouse και Foss.

Εν τέλει τα ποτάμια υπερχείλισαν και πλημμύρισαν μέρος της πόλης.



















------------

Στρατός στους δρόμους της Αγγλίας για τις πλημμύρες

Επαναξιολογείται το σύνολο των μέτρων προστασίας.

Την αποστολή νέων στρατιωτικών ενισχύσεων για να βοηθηθεί η βόρεια Αγγλία που πλήττεται από πρωτοφανείς πλημμύρες ανακοίνωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, που αναμένεται να μεταβεί σήμερα στις πληγείσες περιοχές. Εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, κυρίως στην ιστορική πόλη του Γιορκ.

Οι πλημμύρες οφείλονται στις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, βυθίζοντας πόλεις και χωριά και αναγκάζοντας μερικές φορές τους διασώστες να χρησιμοποιούν φουσκωτές λέμβους για να μετακινούνται στους πλημμυρισμένους δρόμους.

«Θα αναπτυχθούν επιπλέον στρατιώτες», ανακοίνωσε ο Κάμερον μέσω Twitter μετά τη συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Σχεδόν 300 στρατιώτες έχουν ήδη κινητοποιηθεί, οι οποίοι επιχειρούν μαζί με τις τοπικές αρχές και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Στη δύναμη αυτή θα προστεθούν 200 στρατιώτες. Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί, δύναμη 1.000 στρατιωτών θα κινητοποιηθεί, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε επίσης ότι το σύνολο των μέτρων προστασίας από τις πλημμύρες, που επικρίθηκε τις τελευταίες εβδομάδες, θα επαναξιολογηθεί. «Τα φράγματα αντιπλημμυρικής προστασίας, μόνιμα και προσωρινά, έπαιξαν βασικό ρόλο, αλλά είναι σαφές ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, η στάθμη των υδάτων ανέβηκε τόσο πολύ που αυτά υπερχείλισαν, και πρέπει να δούμε αν χρειάζεται να κάνουμε κάτι περισσότερο», είπε στο BBC.

Στην αντιπολίτευση, η υπεύθυνη του Εργατικού Κόμματος σε θέματα περιβάλλοντος, Κέρι Μακάρθι, κάλεσε την κυβέρνηση να «επενδύσει στη διατήρηση των δυνάμεων προστασίας από τις πλημμύρες και όχι στη μείωσή τους».

Επί του πεδίου, η εταιρία ηλεκτρικής ενέργειας Electricity North West εργάζεται ακατάπαυστα για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε περίπου 6.500 νοικοκυριά. Ο Μαρκ Ουίλιαμσον, στέλεχος της εταιρίας, κάλεσε τους κατοίκους να «μειώσουν» την κατανάλωση ώστε να αποφευχθούν νέες διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Από το Γιορκσάιρ στο Λάνκασιρ της βόρειας Αγγλίας, εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων. Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η υπηρεσία Περιβάλλοντος εξέδωσε 27 προειδοποιήσεις για επικίνδυνες πλημμύρες στην Αγγλία και την Ουαλία.

Το Γιορκ, ιστορική και τουριστική πόλη χτισμένη στο σημείο όπου συμβάλλουν οι ποταμοί Ουζ και Φος, ολόκληρες γειτονιές πλημμύρισαν, με το νερό να σκεπάζει σε ορισμένα σημεία αυτοκίνητα πάνω στο δρόμο.

Στο διαδίκτυο, έκκληση για δωρεές απηύθυνε η ιστοσελίδα συμμετοχικής χρηματοδότησης «JustGiving» που δραστηριοποιείται στις φιλανθρωπικές εκστρατείες αρωγής προς τις οικογένειες που επλήγησαν στην περιοχή του Μάντσεστερ.

Τα θύματα είχε την υποστήριξη του βρετανού αστροναύτη Τιμ Πικ που βρίσκεται στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). «Πέρασα πάνω από τη Βρετανία. Οι σκέψεις μου είναι σε όλους εκείνους που επλήγησαν από τις πλημμύρες», έγραψε στο Twitter.

Σήμερα, πίεση ασκείται στην κυβέρνηση για να επανεξετάσει τα πρότυπα ποιότητας των μέτρων προστασίας από τις πλημμύρες στη χώρα.

Για την εφημερίδα «The Guardian» «κούφια λόγια ή ακόμη και ο στρατός δεν μπορούν να αντικαταστήσουν μια πολιτική συνοχής για την πρόληψη των πλημμυρών. Η κλιματική αλλαγή και μια ανεπαρκής προετοιμασία διασφαλίζουν ότι οι πλημμύρες θα γίνουν ένα δεδομένο οδυνηρά συχνό της ζωής στη Βρετανία στο μέλλον», γράφει η εφημερίδα.

Η βορειοδυτική Αγγλία είχε ήδη πληγεί στις αρχές Δεκεμβρίου από μεγάλες πλημμύρες που προκάλεσαν ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Στη Βρετανία, περίπου μια κατοικία στις πέντε απειλείται από τις πλημμύρες, σύμφωνα με την Ένωση Ειδικών για τα ακίνητα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.