Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Διπλή γιορτή αύριο για τον Πειραιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο δήμος ιδρύθηκε πριν 180 χρόνια και το Δημοτικό Θέατρο πριν από 120.

Ο Πειραιάς θα γιορτάσει αύριο Τρίτη 29 Δεκεμβρίου τη συμπλήρωση 180 χρόνων από την ίδρυση του δήμου και 120 χρόνων από την ίδρυση του ιστορικού Δημοτικού Θεάτρου της πόλης.

Στις 18:30 ο δήμος Πειραιά διοργανώνει πανηγυρική εκδήλωση στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου στις 29 Δεκεμβρίου 1835, ορκίστηκε το Α' Δημοτικό Συμβούλιο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ, τον πανηγυρικό της ημέρας από τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Δαβάκης θα αναγνώσει το Α' Πρακτικό Δημοτικού Συμβουλίου «Εν Πειραιεί τη 29η Δεκεμβρίου 1835» και η ιστορικός Ευαγγελία Μπαφούνη θα κάνει μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του νεότερου Πειραιά.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με την Εθνική Λυρική Σκηνή καλλιτέχνες της ΕΛΣ θα ερμηνεύσουν ορισμένα μερικά από τα ωραιότερα κομμάτια του διεθνούς οπερατικού ρεπερτορίου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν σπουδαστές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.