Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Φυσικό ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων δίνει απαντήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για το νέο φυσικό ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων που κατασκευάστηκε από την επιστημονική Ομάδα Διερεύνησης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων του ΑΠΘ, καθώς και τα νέα αποτελέσματα των ερευνών που είναι σε συνεχή εξέλιξη μίλησε ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Κυριάκος Ευσταθίου

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Κυριάκο Ευσταθίου, ο οποίος μίλησε στο STAR για το νέο μοντέλο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, το οποίο εκτίθεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθήρων στο ΚΕ.ΔΕ.Α. του ΑΠΘ, το μοντέλο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων είναι επικαιροποιημένο με τα νεότερα στοιχεία της έρευνας, είναι κατασκευασμένο από διαφανές υλικό και φωτίζεται εσωτερικά.

Έτσι όλα τα εξαρτήματα του Μηχανισμού, γρανάζια, άξονες, δείκτες, κλίμακες ενδείξεων και γράμματα είναι ορατά.

Το μοντέλο είναι σε κλίμακα 4:1 (70 Χ 80 Χ 140 εκατοστά), είναι δηλαδή 4 φορές μεγαλύτερο από τις διαστάσεις του πρωτότυπου Μηχανισμού και ζυγίζει περίπου 80 κιλά.

Έχει χαραγμένα περίπου 3000 γράμματα, 500 περίπου περισσότερα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Περιέχει 39 γρανάζια, 19 άξονες, 7 δείκτες και 7 κλίμακες ενδείξεων.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.