Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Τιμητική διάκριση για ελληνική παράσταση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε η παράσταση «Γιοι και Κόρες», σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, στο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ του Μιλάνου «International Award Theatre Nude Teresa Pomodoro».



Το φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό, διαρκεί όλο τον χρόνο και η κριτική επιτροπή αποτελείται από σπουδαίους ανθρώπους του θεάτρου, όπως οι Πέτερ Στάιν, Ευγένιο Μπάρμπα, Λεβ Ντοντίν, Τζόναθαν Μιλς, Έντζο Μοσκάτο και Λουίς Πασκάλ.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, με την ελληνική παράσταση να κερδίζει το μεγάλο βραβείο της επιτροπής. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

«Όταν κάναμε την αίτηση για να συμμετάσχουμε σε αυτό το φεστιβάλ, στο οποίο λαμβάνουν μέρος καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, δεν είχαμε και πολλές ελπίδες ότι θα επιλέξουν την παράσταση μας. Τελικά όχι μόνο μας επέλεξαν, τον περασμένο Ιούνιο παίξαμε εκεί, με τις παραστάσεις να πηγαίνουν εξαιρετικά καλά και πρόσφατα μας ενημέρωσαν για την τελική διάκριση. Η χαρά μας είναι μεγάλη γιατί ακριβώς ήταν ανέλπιστο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Καλαβριανός και προσθέτει: «Είδαμε ότι η δουλειά μας είχε ανταπόκριση σε σημαντικούς ανθρώπους του θεάτρου και σε ένα διεθνές κοινό το οποίο βρίσκει στην παράσταση αναγωγές και για την δική του ιστορία. Δηλαδή παρότι η παράσταση μας είναι ελληνοκεντρική γιατί έχει να κάνει με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, τα περιστατικά που αναφέρονται ίσως επειδή είναι τόσο προσωπικά γίνονται και δημόσια».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.