Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Πείραμα με παρενόχληση γυναίκας στο μετρό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα αντιδράσει κανείς; - Τι συμβαίνει όταν μια όμορφη γυναίκα δέχεται σεξουαλική παρενόχληση δημόσια - Δείτε το βίντεο.

Ένα κοινωνικό πείραμα διεξήχθη στο μετρό του Λονδίνου για να δείξει τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση σε δημόσιο χώρο και μάλιστα μπροστά σε άλλους άνδρες.

Η ξανθιά γυναίκα και ο άνδρας που την «παρενοχλεί» είναι ηθοποιοί. Η γυναίκα φαίνεται να ενοχλείται από τον άνδρα που την ακουμπάει συνεχώς με το σώμα του. Του ζητάει να σταματήσει επανειλημμένα αλλά αυτός εξακολουθεί να την ενοχλεί. Ο ίδιος την σπρώχνει με το σώμα του και της πιάνει το χέρι χωρίς να την ακούει που του λέει να σταματήσει. Τον ρωτάει μάλιστα δυνατά «Τι κάνετε; Μπορείτε να σταματήσετε να με αγγίζετε;»

Μέχρι στιγμής κανείς δεν φαίνεται να αντιδρά. Για λίγη ώρα οι άνδρες που βρίσκονται στο βαγόνι κοντά της φαίνεται να την αγνοούν. Η γυναίκα μετακινείται λίγο μέσα στο βαγόνι για να τον αποφεύγει αλλά εκείνος την ακολουθεί και συνεχίζει να την ενοχλεί. Τότε γυρνά και ζητά βοήθεια από κάποιους επιβάτες που δεν έχουν επέμβει μέχρι στιγμής. Είναι η στιγμή που γυρνά και λέει στον άνδρα που την ενοχλεί «Συγγνώμη. Σταμάτα!»

Τότε ένας επιβάτης την ρωτά αν τον γνωρίζει και εκείνη απαντά όχι. Αμέσως κάποιοι άνδρες παρεμβαίνουν για να την προστατέψουν ενώ κοντεύει να ξεσπάσει καυγάς για να σταματήσει να την ενοχλεί. Επειδή η ένταση φαινεται να κλιμακώνεται η γυναίκα αποκαλύπτει ότι πρόκειται για ηθοποιό και ότι κάνουν έναν κοινωνικό πείραμα για να δουν πόσοι θα αντιδράσουν.

Η ίδια λέει ότι δεν θα πρέπει ποτέ να αδιαφορούν για τέτοια φαινόμενα και η ίδια έχει πέσει θύμα παρόμοιας κατάστασης χωρίς να επέμβει κανείς για να την προστατέψει. Το πείραμα έγινε ανέβηκε στο κανάλι Trollstation στο youtube και προωθείται από τις υπηρεσίες μετακινήσεων του Λονδίνου ώστε να μην υπάρχει αδιαφορία σε παρόμοια περιστατικά.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.