Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Τετραπληγικός άνδρας χορεύει για πρώτη φορά με τη γυναίκα του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Ήταν μια από αυτές τις στιγμές που σου κόβεται η ανάσα», λέει - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Δύο χρόνια μετά το γάμο τους οι Joel και Lauren Jackson κατάφεραν επιτέλους να χορέψουν τον πρώτο τους χορό ως ζευγάρι.

Κοιτώντας ο ένας τον άλλο στα μάτια απόλαυσαν τη στιγμή που δεν περίμεναν να ζήσουν.

Πριν έξι χρόνια ο Joel επιβίωσε από τροχαίο ατύχημα αλλά έμεινε παράλυτος από το λαιμό και κάτω.

Ήταν τόση η σοβαρότητα των τραυμάτων του που ουσιαστικά ο Joel υπέστη εσωτερικό αποκεφαλισμό: το κεφάλι του ξεκόλλησε από τη σπονδυλική του στήλη.

Όταν το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2013, η Lauren είπε στον σύζυγό της πως όταν θα μπορεί να περπατήσει, θέλει να χορέψουν μαζί έναν χορό.

Η ευχή της έγινε πραγματικότητα λίγο πριν την επέτειο του γάμου τους.

Ο Joel έκανε φυσικοθεραπεία και προσπαθούσε να καταφέρει να σηκωθεί και να στηρίξει μόνος του το βάρος του. Μόλις ολοκλήρωσε τις ασκήσεις του, ο φυσικοθεραπευτής του του πρότεινε να σηκωθεί από την καρέκλα του.

«Προσπαθούν από τον Ιούλιο να καταφέρουν να σηκωθεί από την καρέκλα του. Εκείνος νιώθει εκεί μεγαλύτερη ασφάλεια», εξηγεί η Lauren.

Αυτή τη φορά ο Joel δεν έγνευσε όχι. Στηρίχτηκε με έναν μηχανισμό με ιμάντες που συγκρατούσε το βάρος του κι έτσι μπόρεσε να καθίσει στο τραπέζι.

Κι από εκεί για πρώτη φορά μέσα σε έξι χρόνια, σηκώθηκε όρθιος.

«Κοιτούσα με δέος. Ήταν μια από αυτές τις στιγμές που σου κόβεται η ανάσα», λέει η Lauren. «Δεν μπορούσα να σταματήσω να λέω ‘θεέ μου, είσαι τόσο ψηλός’. Μετά από τόσα χρόνια είχα ξεχάσει πόσο ψηλός ήταν».

Απολαμβάνοντας τη στιγμή η Lauren και ο Joel αποφάσισαν να μην αφήσουν τη στιγμή να πάει χαμένη και να την αξιοποιήσουν χορεύοντας τον πρώτο τους χορό.

«Είναι οι μικροί θρίαμβοι που είναι γιγάντια βήματα για μας. Και για τα μικρά πράγματα είμαι ευγνώμων», έγραψε η Lauren στο blog τους.

Όταν ο Joel τραυματίστηκε σοβαρά στο τροχαίο ατύχημα, οι γιατροί συμβούλεψαν την οικογένειά του να προετοιμαστεί για το χειρότερο. «Αλλά εκείνος δεν ήταν έτοιμος για αποχαιρετισμούς», περιγράφει η Lauren.

Δύο εβδομάδες μετά το ατύχημα ο 26χρονος σήμερα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να επανασυνδεθούν η σπονδυλική στήλη και το κεφάλι του.

Ήταν επιτυχημένη και «λίγο λίγο άρχισε να υπάρχει ελπίδα», λέει η Lauren.

Ύστερα από 87 ημέρες και μόλις μια εβδομάδα πριν τα 21α γενέθλιά του, ο Joel πήρε εξιτήριο.

Ωστόσο και πάλι οι γιατροί εξήγησαν πως δεν υπήρχε ελπίδα για ανάρρωση και πως ο άνδρας θα παρέμενε καθηλωμένος στο κρεβάτι του και σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Παρότι είχε μεσολαβήσει ένα διάστημα που ήταν χωρισμένοι, οι Lauren και Joel έγιναν ξανά ζευγάρι το 2012. Αρραβωνιάστηκαν λίγο μετά και παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2013.

Το ζευγάρι ετοιμάζεται πλέον να μετακομίσει στο δικό του σπίτι και συγκεντρώνει χρήματα για να καταφέρει να φτιάξει το χώρο με τρόπο που θα δίνει στον Joel την καλύτερη δυνατή ποιότητά ζωής.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.