Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ανέστειλε τις έρευνες για θύματα από τις κατολισθήσεις η Γουατεμάλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέες εκτιμήσεις δίνουν 280 νεκρούς και 70 αγνοούμενους.

Τα συνεργεία διάσωσης της Γουατεμάλας ανέστειλαν την αναζήτηση θυμάτων μιας τεράστιας κατολίσθησης στις αρχές του μήνα, εκτιμώντας το σύνολο των νεκρών που εντοπίστηκαν σε 280 και των αγνοουμένων σε 70, είπε η υπηρεσία διαχείρησης καταστροφών Conred χθες, μειώνοντας σημαντικά την αρχική της εκτίμηση για το συνολικό αριθμό αγνοουμένων.

Τόνοι από χώμα, πέτρες και δέντρα παγίδευσαν ολόκληρες οικογένειες μέσα στα σπίτια τους μετά την κατάρρευση μιας βουνοπλαγιάς σε τμήμα της κωμόπολης Σάντα Καταρίνα Πίνουλα, έξω από την Πόλη της Γουατεμάλας. Τοπικά σωστικά συνεργεία έψαχναν επί 12 μέρες για θύματα.

Στις μέρες που ακολούθησαν, οι αρχές έδιναν διαφορετικές εκτιμήσεις για τον αριθμό των αγνοουμένων. Ακόμα και μέχρι την περασμένη Παρασκευή, όπου οι νεκροί είχαν φτάσει τους 253, η Conred έλεγε ότι οι αγνοούμενοι έφταναν τους 374.

Οι αρχές όμως, με νέο υπολογισμό που έκανε χρήση στοιχείων από το τοπικό κτηματολόγιο, την εταιρεία ηλεκτρισμού της περιοχής και μαρτυρίες από γείτονες και άλλες πηγές, κατέληξαν σε πολύ μικρότερο αριθμό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.