Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Απεργία μετά την επίθεση μαθητή με μαγκούρα κατά του διευθυντή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στις 12 στο δημαρχείο Ρεθύμνου.

Αντιδράσεις προκάλεσε η εισβολή νεαρού μαθητή με μαγκούρα στο γραφείο του διευθυντή του γυμνασίου Συβρίτου στο δήμο Αμαρίου στο Ρέθυμνο, με αφορμή την αποβολή του 13χρονου αδερφού του δράστη.

Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, αφού ανακοίνωσε ότι «καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη και με δολοφονική πρόθεση επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος Διευθυντής του Γυμνασίου της Συβρίτου, μέσα στον χώρο του σχολείου», προκήρυξε 24ωρη απεργία για σήμερα, ενώ οργανώνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο Ρεθύμνου.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συνάδελφο και θα τον στηρίξουμε με κάθε μέσο στην διεκδίκηση κάθε έννομου δικαιώματος του.

Καλούμε τις αστυνομικές αρχές, τις τοπικές αρχές αλλά και την τοπική κοινωνία να καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα που δεν είναι πρωτοφανή και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καλούμε ιδιαίτερα την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Ρεθύμνου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης να μην ολιγωρούν και να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες. Επιβάλλεται να υπερασπιστούμε την ασφάλεια των καθηγητών αλλά και των μαθητών μας. Επιβάλλεται να υπερασπιστούμε την λειτουργία των σχολείων σε αυτές τις περιοχές που με τέτοια γεγονότα διακυβεύεται.

Διεκδικούμε ασφαλές περιβάλλον εργασίας για τους συναδέλφους! Διεκδικούμε ασφαλές περιβάλλον μάθησης για τους μαθητές μας!».

 

Πηγή: http://www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.