Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Σε ισχύ από σήμερα ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυτό που όλοι απεύχονταν, τελικά δεν θα το αποφύγουν. Κι αυτό γιατί τίθεται σε σχύ και τυπικά από σήμερα Δευτέρα 26/10 ο πολυσυζητημένος ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Μετά από απόφαση της κυβέρνησης επιβάλλεται ΦΠΑ 23% σε όλες τις βαθμίδες της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια τροποποιητική απόφαση για την επιβολή του, ούτε δόθηκε νέα παράταση για την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων.

Ο υψηλός συντελεστής σε νηπιαγωγεία, σχολεία και φροντιστήρια θα εφαρμοστεί με δεδομένο ότι η κυβέρνηση βρίσκεται ακόμα σε αναζήτηση των ισοδύναμων μέτρων που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό εάν προχωρήσει με την εναλλακτική λύση του κλιμακωτού φόρου.

Η προθεσμία που είχε δοθεί στην ελληνική πλευρά έληξε την Παρασκευή, ήδη μετά από παράταση μιας εβδομάδας, χωρίς όμως να έχουν βρεθεί λύσεις.

Το ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν ένα από τα «αγκάθια» που προβλημάτισαν τον πρώτο γύρο επαφών μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών μέσα στην εβδομάδα.

Οι διαπραγματεύσεις πάντως, της ελληνικής κυβέρνησης για την εξεύρεση κοινών θέσεων με τους δανειστές, θα συνεχιστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.