Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Αναζητούνται κονδύλια για τα οικογενειακά επιδόματα και τα βοηθήματα σίτισης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα προβλήματα ρευστότητας του δημοσίου έχουν οδηγήσει σε σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ αλλά και των βοηθημάτων για σίτιση.

Όσον αφορά στα οικογενειακά επιδόματα η καταβολή της γ’ δόσης από τον ΟΓΑ αναμένεται αρχές Νοεμβρίου.

Η πίστωση των περίπου 225 εκατ. ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στους 640.000 δικαιούχους, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις αρμόδιων στελεχών του υπουργείου Εργασίας,έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 20 Οκτωβρίου. Πρόκειται για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος σε 235.463 δικαιούχους που αρχικά είχε οριστεί για τις 20 Οκτωβρίου, καθώς και για την καταβολή της πρώτης δόσης στους υπόλοιπους περίπου 400.000.

Το υπουργείο Εργασίας δεν έχει εξασφαλίσε ακόμα 16,7 εκατομμύρια για καταβολή της δ’ δόσης της επιδότησης σίτισης, που πιστώνεται στην Κάρτα Αλληλεγγύης, σε 145.359 δικαιούχους, οι οποίοι αντιστοιχούν σε 349.826 ωφελούμενους, μέλη των οικογενειών τους.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, για την καθυστέρηση καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά, οι 635 χιλιάδες δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων ξεγελάστηκαν!! Παρά τις υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας ότι μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή θα καταβάλλονταν τα οικογενειακά επιδόματα, όπως ήταν υποχρεωμένη, ούτε αυτή η δέσμευση τηρήθηκε.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έφερε το θέμα στη Βουλή. Το πρόβλημα για τους έχοντες ανάγκη φτωχούς συμπολίτες μας γίνεται κάθε μέρα μεγαλύτερο.

Η "δεύτερη φορά αριστερή" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στο πλευρό των ανήμπορων συμπολιτών μας. Η Νέα Δημοκρατία ζητάει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή συμπεριφορά της κυβέρνησης και να δοθούν άμεσα τα χρήματα στους δικαιούχους».


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.