Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Έρχονται την Πέμπτη στην Αθήνα οι αγρότες της Κουλούρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα τρακτέρ δεν δημιουργούν προβλήματα στην Εγνατία.

Αντιπροσωπεία του μπλόκου των αγροτών στην Κουλούρα έρχεται στην Αθήνα την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου προκειμένου να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χαλκίδης επισήμανε ότι το μπλόκο της Κουλούρας ενισχύεται συνεχώς και ανέφερε πως «μέχρι και από τα Ιωάννινα έχουν έρθει συνάδελφοι με τα αγροτικά τους οχήματα». Ωστόσο τα τρακτέρ δεν δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού.

Υπενθυμίζεται ότι σε ευρεία συνάντηση που έγινε πρόσφατα στην Έδεσσα, ενόψει της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για την αγροτική ανάπτυξη, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, όσο και δήμαρχοι διαφόρων περιοχών της περιοχής, εξέφρασαν τη στήριξη και συμπαράστασή τους στις θέσεις που εκφράζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) περιλαμβάνει και άλλες περιφερειακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο νομών, που είναι οι εξής: Χαλκιδική (29/10), Κομοτηνή (3/11/) και θα ακολουθήσουν -μεταξύ άλλων- η Θεσπρωτία, η Αιτωλοκαρνανία και η Ηλεία.

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα που ένωσαν τις δυνάμεις τους (Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Πανελλήνιας Ένωση Κτηνοτρόφων, Πανελλήνιας Ένωση Νέων Αγροτών, Σύνδεσμο Ελλήνων Κτηνοτρόφων, παραγωγοί λαϊκών αγορών και παράκτιοι αλιείς) και αποφάσισαν τη συγκρότηση κοινού μετώπου, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για δυναμικές κινητοποιήσεις, συνεχίζουν συνελεύσεις και ενημερώσεις σε διάφορα μέρη και χωριά της χώρας, ώστε να είναι «μαζική η κάθοδό μας στην Αθήνα».

«Είμαστε όλοι μας με το δάχτυλο στη σκανδάλη και η κατάβασή μας στην Αθήνα πρέπει να θεωρείται από όλους δεδομένη» τόνισε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας, προσθέτοντας: «θα κατακλύσουμε την πρωτεύουσα, μήπως και επιτέλους κάποιος μας ακούσει».

Η πλευρά της Παναγροτικής Αγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), αποφάσισε κινητοποιήσεις και μπλόκα στους δρόμους, αλλά όχι άμεσα, σε κάθε περίπτωση, όμως, πριν από τα Χριστούγεννα.

Η απόφαση για μετάθεση των αντιδράσεων προς τα πίσω χρονικά συνδέεται και με το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτή την περίοδο, οι περισσότερες αγροτικές εργασίες και ελάχιστοι αγρότες θα μπορούσαν να αφήσουν το χωράφι για την άσφαλτο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.