Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη για τα δικαιώματα των ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 08.09.2015


Αρ. Πρωτ.: 2176

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ- European Economic and Social Committee) διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο «Η υλοποίηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία από την Ε.Ε.: Η αξιολόγηση της επίδρασης των καταληκτικών παρατηρήσεων της Επιτροπής της Σύμβασης και η μελλοντική πορεία», στην Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΣΑμεΑ και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF), υπό την ιδιότητά του ως μέλος της ΕΟΚΕ και Προέδρου της Ad Hoc Ομάδας της για την Αναπηρία, Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Η Ημερίδα θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο «Καψής», αίθουσα «Θεοδώρα» - Διεύθυνση: Μοναστηρίου 18, και ώρα 9π.μ. - 6 μ.μ.

Η Ημερίδα αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστούν και θα γίνει μια πρώτη ανάλυση των συμπερασματικών παρατηρήσεων που συνέταξε η Επιτροπή για τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, μετά την εξέταση της Ε.Ε. για το πόσο έχει προχωρήσει στις υποχρεώσεις της αναφορικά με όσα αναφέρονται στη Σύμβαση.

Δελτίο Τύπου ΕΣΑμεΑ για τα συμπεράσματα του ΟΗΕ

Οι εργασίες της Ημερίδας θα προβάλλονται ζωντανά μέσω live streaming στην ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑwww.esamea.gr

Η ΕΟΚΕ είναι συμβουλευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδρύθηκε το 1957 και παρέχει εμπειρογνωμοσύνη στα μεγάλα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), εκδίδοντας «γνωμοδοτήσεις» σχετικά με την προτεινόμενη κοινοτική νομοθεσία. Εκδίδει επίσης «γνωμοδοτήσεις πρωτοβουλίας» για θέματα που θεωρεί ότι πρέπει να μελετηθούν. Ένα από τα κύρια καθήκοντα της ΕΟΚΕ είναι να λειτουργεί ως «γέφυρα» μεταξύ των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. και της «κοινωνίας των πολιτών». Η ΕΟΚΕ προωθεί τη συμμετοχική δημοκρατία στην Ε.Ε. και συμβάλλει στην ενίσχυση του ρόλου των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών μέσω του «διαρθρωμένου διαλόγου» με τις ομάδες αυτές στα κράτη μέλη της Ε.Ε. και σε τρίτες χώρες.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα.

Οι συμμετοχές είναι περιορισμένες και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν με το Γραφείο της Ε.Σ.Α.μεΑ. στη Θεσσαλονίκη: Τηλ: 2310842742, Email: esaea2@otenet.gr

Παρακαλούμε για την κάλυψη.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (134.97 KB)
Το πρόγραμμα σε μορφή MS Word 2013 (652.12 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.