Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στην 80η Δ.Ε.Θ.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δώδεκα αυτοκίνητα «μνήμες» από εκείνα που διακρίθηκαν στα πρώτα Ράλλυ Ακρόπολις.

Στα πλαίσια της επετειακής 80ης Δ.Ε.Θ. και έπειτα από πρόσκληση του Α.Ο.Θ. (Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης) το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την γιορτή της Δ.Ε.Θ. ενώ παράλληλα διοργανώνεται και το 48ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ.

Για την πρώτη του εμφάνιση στην Θεσσαλονίκη το Μουσείο έστειλε στην έκθεση δώδεκα αυτοκίνητα «μνήμες» από εκείνα που κέρδισαν ή διακρίθηκαν στα πρώτα Ράλλυ Ακρόπολις, όπου στην διαδρομή του περιλαμβανόταν τότε και η Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσά τους είναι μία Jaguar XK120 νικήτρια του Α’ Ράλλυ Ακρόπολις το 1953 στα χέρια του Ν. Παπαμιχαήλ, μία Lancia AURELIA B20 νικήτρια του ΣΤ’ Ράλλυ Ακρόπολις το 1958 έχοντας στο πηδάλιο τον οδηγό της Formula 1 Luigi Villoresi, η Chevrolet Bel - air (γνωστή και ως «γουρούνα») 2η γενικής κατάταξης το ’58 στα χέρια του πρωταθλητή Τζώννυ Πεσματζόγλου και μία Renault Alpine A110 2η νικήτρια τόσο το ’75 όσο το ’76 οδηγημένη από τον πρωταθλητή «ΣΙΡΟΚΟ» (Τάσο Λιβιεράτο) με συνοδηγό τον Μ. Ανδριόπουλο.

Τα αυτοκίνητα του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου στην Δ.Ε.Θ. που είναι όλα αυτοκίνητα RALLY και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό, πλαισιώνονται από το Θρυλικό DKW 1000S του πρωταθλητή Γιώργου Ραπτόπουλου και πιο σύγχρονα αγωνιστικά από την Βόρειο Ελλάδα. Έτσι, η Δ.Ε.Θ. δημιούργησε για τα γενέθλιά της ένα μικρό Μουσείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου στον χώρο της, με έμφαση το Ράλλυ Ακρόπολις, τον μεγάλο εθνικό μας αγώνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.