Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Επί τάπητος τα προβλήματα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Δημόπουλο.

Τη δέσμευση του υπουργού Υγείας ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποδεσμευθούν οι αναγκαίες πιστώσεις με στόχο την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του Οργανισμού έλαβαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ που συναντήθηκαν στο υπουργείο Υγείας με τον Αθανάσιο Δημόπουλο.

Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για την προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων, ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας παρακολουθεί στενά την πορεία και την εξέλιξη της διαδικασίας προκειμένου να τελεσφορήσει.

Το ΔΣ του σωματείου ενημέρωσε τον υπουργό για τα τρέχοντα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα, τέθηκαν τα οικονομικά προβλήματα του Οργανισμού αναφορικά με την κρατική χρηματοδότηση, ο διαγωνισμός για την προμήθεια ασθενοφόρων και κινητών μονάδων μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ και το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα.

Επίσης, έγινε αναφορά στη συνδρομή διαπιστευμένων διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που έχουν προκύψει λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών. Ωστόσο, διευκρινίστηκε ότι αυτό το μέτρο είναι έκτακτο και αφορά μόνο στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των προσφύγων/μεταναστών που διέρχονται από τη χώρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.