Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο από την κατάληψη υπέρ του Ρωμανού στα ΤΕΙ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διορθωτική νομοθετική ρύθμιση προανήγγειλε ο Νίκος Παρασκευόπουλος για το «βραχιολάκι».

Τον κώδωνα του κινδύνου για το εξάμηνο στο ΤΕΙ Αθηνών έκρουσε ο πρόεδρος του ιδρύματος, Μιχάλης Μπρατάκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA για το θέμα της κατάληψης στο ΤΕΙ σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, το θέμα της κατάληψης θα πρέπει να έχει λυθεί εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων, ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΙ τελεί υπό κατάληψη από μία μικρή ομάδα σπουδαστών εδώ και πάνω από δέκα ημέρες, με βασικό αίτημα να χορηγηθεί άδεια στον φυλακισμένο Νίκο Ρωμανό ώστε να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή που έχει πετύχει.

Μετά τις καταγγελίες του Μιχάλη Μπρατάκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος παρενέβη στην εκπομπή του MEGA και προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το διαδικαστικό θέμα που έχει προκύψει και δημιουργεί προσκόμματα στη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

«H νομοθεσία αυτή ψηφίστηκε ήδη το 2014, εμείς πήραμε τα κανονιστικά μέτρα, δημιουργήσαμε την υποδομή και ο νόμος δεν εφαρμόζεται στο βαθμό που θα χρειαζόταν, δεν μπορούμε παρά να να κάνουμε μια νομοθετική διόρθωση που να διευκολύνει το περιεχόμενό του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος, ισχυριζόμενος ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να μπει στο πρώτο νομοσχέδιο που θα εισάγει στη Βουλή η κυβέρνηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.