Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

«Κούρεμα» ως και 50% στα επιτόκια των «κόκκινων» πιστωτικών από τις τράπεζες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κοντά στο 10% τα επιτόκια που διαμορφώνονται.

Σημαντικό «κούρεμα» στα επιτόκια των «κόκκινων» πιστωτικών καρτών δρομολογούν οι τράπεζες, προσφέροντας παράλληλα μικρότερες δόσεις με στόχο να υπάρξει η ομαλότερη δυνατή διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ιδιωτών προς τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, οι τράπεζες φέρονται έτοιμες να ρίξουν το επιτόκιο μέχρι και στο 50% ώστε να μπορεί να ρυθμιστεί η οφειλή απευθείας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος, η Alpha Bank «κουρεύει» στο μισό το επιτόκιο των πιστωτικών της καρτών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, έχοντας παρέλθει οι 90 ημέρες που προβλέπονται. Ως εκ τούτου, το νέο επιτόκιο φέρεται να κλειδώσει το 11% από 20% που ήταν πριν.

Από την πλευρά της η Eurobank εμφανίζεται έτοιμη να προχωρήσει σε ρυθμίσεις επιτοκίων προσαρμοσμένες στην εκάστοτε περίπτωση και ανάλογα με το ύψος της οφειλής και τον χρόνο της συνολικής καθυστέρησης. Το υπόλοιπο της πιστωτικής θα «πακετάρεται» σε ένα νέο δάνειο με χαμηλό επιτόκιο με διευρημένη διάρκεια αποπληρωμής.

Λύσεις ανάλογα με το μέγεθος της οφειλής, την οικονομική δυνατότητα του εκάστοτε πελάτη και το βαθμό καθυστέρησης προωθεί η Τράπεζα Πειραιώς, με τις οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ να πακετάρονται σε νέο δάνειο με επιτόκιο στα επίπεδα του 8-10%.

Τέλος, η Εθνική ρυθμίζει όλες τις κάρτες που βρίσκονται σε καθυστέρηση από 90 ημέρες και πάνω, με ένα νέο δάνειο με σταθερό επιτόκιο 10,1% ενώ η δόση ρυθμίζεται ανάλογα με το εισόδημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.