Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Τη Δευτέρα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το ΦΠΑ στα νησιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση καθώς από την 1η Οκτωβρίου θα πρέπει, βάση μνημονίου, να καταργηθεί η έκπτωση του ΦΠΑ στην πρώτη παρτίδα νησιών.

Η δεύτερη ομάδα νησιών θα υποστεί τον Ιούνιο του 2016 την κατάργηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ που ισχύει σήμερα και η κατάργηση θα ολοκληρωθεί την 1 Ιανουαρίου του 2017 με την τρίτη και τελευταία ομάδα στα νησιά στο Αιγαίο.

Τα νησιά των Κυκλάδων Πάρος, Μύκονος, Σαντορίνη, Νάξος, Σύρος, Τήνος, Μύλος θα είναι, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, στην πρώτη ομάδα όπου ο μειωμένος κατά 30% ΦΠΑ θα καταργηθεί άμεσα από την 1η Οκτωβρίου.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, και των αναπληρωτών υπουργών Γιώργου Χουλιαράκη και Τρύφων Αλεξιάδη στην οποία συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαίδου.

Οριστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν για το σύνολο των νησιών που θα συμμετέχουν στην πρώτη λίστα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ως τη Δευτέρα για την εφαρμογή του μέτρου. Για τα νησιά που τελικά θα επιλεγούν αυτό σημαίνει ότι οι συντελεστές του ΦΠΑ θα αυξηθούν από 5%, 9% και 16% σήμερα σε 6%, 13% και 23% όπως ισχύει για την υπόλοιπη Ελλάδα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.