Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

ΗΠΑ: Καθυστερήσεις σε εκατοντάδες πτήσεις στις ανατολικές ακτές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολύωρες καθυστερήσεις στις πτήσεις καταγράφονται εδώ και ώρες σε αεροδρόμια στις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ έπειτα από μια βλάβη στο πληροφοριακό σύστημα του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι καθυστερήσεις συνεχίσουν να καταγράφονται σε εκατοντάδες πτήσεις, πολλές ώρες μετά τη βλάβη, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware. Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) «διέγνωσε ένα πρόβλημα αυτόματης διαχείρισης σε ένα κέντρο ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας στο Λίσμπουργκ της Βιρτζίνια (ανατολικά)» επισημαίνει σε ένα δελτίο τύπου η FAA.

Αυτό το κέντρο είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση ενός μεγάλου μέρος της εναέριας κυκλοφορίας στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ μεταξύ της Νέας Υόρκης βόρεια και της Ουάσιγκτον νότια.
Η FAA ανακοίνωσε απλά ότι ορισμένες πτήσεις ενδέχεται να καθυστερήσουν να απογειωθούν ή να προσγειωθούν και δεν έδωσε καμία εξήγηση σχετικά με τα αίτια της βλάβης. Εντούτοις, ένας υπεύθυνος, υπό καθεστώς ανωνυμίας, ανέφερε ότι η βλάβη δεν οφείλεται ούτε σε ένα ατύχημα ούτε σε επίθεση χάκερ.

«Εξαιτίας μιας βλάβης στο πληροφοριακό σύστημα στο DC Center, οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις στα αεροδρόμια BWI (Βαλτιμόρη), Reagan και Dulles (Ουάσιγκτον) έχουν μειωθεί στο ελάχιστο» γνωστοποίησαν με ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου BWI.

«Υπάρχει ένα πρόβλημα με τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας και όλες οι πτήσεις στην ανατολική ακτή της εταιρείας μας έχουν επηρεαστεί» ανακοίνωσε επίσης η American Airlines, που επιχειρεί, όπως και οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες της περιοχής, να καθησυχάσουν τους επιβάτες που δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ το αεροδρόμιο JFK λειτουργεί κανονικά, ωστόσο στο διεθνές αεροδρόμιο IAD στην Ουάσιγκτον καταγράφονταν καθυστερήσεις διάρκειας δύο ωρών στις 21:45 ώρα Ελλάδας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.