Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Εκατόμβη νεκρών στην Κίνα από τις εκρήξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ενενήντα πέντε άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Κρανίου τόπο θυμίζει η πόλη Τιανζίν της Κίνας όπου οι φονικές εκρήξεις στη βιομηχανική ζώνη στοίχισαν τη ζωή 112 ανθρώπων. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη στα συντρίμμια και τα αποκαΐδια να σβήσουν εντελώς τη φωτιά ενώ οι διασώστες αναζητούν 95 αγνοούμενους. Κάτοικοι της πόλης τιμούν τη μνήμη των θυμάτων με αναμμένα κεριά έξω από το νοσοκομείο.

Οι κινεζικές αρχές εκκένωσαν τη ζώνη περιμετρικά της περιοχής του δυστυχήματος λόγω των φόβων για διαρροή τοξικών χημικών ουσιών.

Το μόνο καλό νέο είναι η διάσωση ενός 50χρονου που εντοπίστηκε σε απόσταση 50 μέτρων από το σημείο της έκρηξης. O άνδρας είχε υποστεί εγκαύματα στην αναπνευστική οδό, η κατάσταση ωστόσο της υγείας του είναι σταθερή αφού επιβίωσε τρία 24ωρα μέσα σε ένα εμπορευματοκιβώτιο θαλάσσιων μεταφορών.

Οι συγγενείς των πυροσβεστών που αγνοούνται βρίσκονται την ίδια ώρα σε απόγνωση, εκφράζοντας οργή και αγωνία, ενώ κατηγόρησαν τις αρχές ότι σιωπούν μπροστά στο πραγματικό εύρος της καταστροφής. «Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση, καμία, η κυβέρνηση δε μας μιλά, μας έχουν εγκαταλείψει στην άγνοια», φώναξε μία γυναίκα, την οποία απομάκρυναν με τη βία οι αστυνομικοί.

Μεταξύ των θυμάτων, τα μέλη των ομάδων διάσωσης έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα καθώς τουλάχιστον 21 πυροσβέστες έχουν σκοτωθεί. Επιπλέον, 722 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, 52 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τις αρχές. Έξι χιλιάδες τριακόσιοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των εκρήξεων.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.